Update articol:

SUA vor relua forările de petrol și gaze pe terenuri publice, în ciuda angajamentului de campanie al lui Biden

Biden Sursa foto: Facebook

Administrația Biden a declarat vineri că a reluat planurile de dezvoltare a exploatărilor de petrol și gazel pe terenuri federale, o mișcare care ar putea încălca angajamentul pe care Joe Biden l-a făcut în timpul campaniei pentru președinte, potrivit Reuters.

Planul cere guvernului să închirieze mai puțini acri pentru foraj decât a propus inițial, să perceapă redevențe mai mari companiilor de petrol și gaze și să evalueze impactul asupra climei al dezvoltării suprafeței.

Propunerea a fost rapid denunțată de mai multe grupuri ecologiste, unul numind-o „un eșec nesăbuit al conducerii climatice”. Grupurile din industria petrolului au lăudat această mișcare, dar au spus că nu a mers suficient de departe.

Anunțul Departamentului de Interne, făcut vineri seara, înainte de un weekend de vacanță, este cea mai recentă mișcare de reformare a programului federal de leasing de petrol și gaze de când Biden a preluat mandatul în ianuarie 2021. Administrația s-a confruntat cu presiuni continue pentru a aborda prețurile ridicate la energie cauzate de redresarea economică în urma pandemiei și a invaziei Rusiei în Ucraina.

Democratul Biden s-a angajat de mai multe ori în timpul campaniei sale prezidențiale să oprească licitațiile federale de foraj, dar acest efort a fost împiedicat de o contestație judecătorească din partea statelor conduse de republicani.

În timpul unui eveniment de campanie din Hudson, New Hampshire, în februarie 2020, Biden le-a spus audienței: „Și apropo, gata cu forajul pe terenuri federale, punct. Punct, punct, punct.”

Administraţia Biden a luat mai multe măsuri pentru a controla creşterea preţurilor benzinei şi accelerarea inflaţiei, agravate de preţurile ţiţeiului, creştere provocată de războiul din Ucraina şi de sancţiunile ulterioare impuse Rusiei de către Statele Unite şi aliaţii săi.

Anunţul de vineri va pune la dispoziţie aproximativ 144.000 de acri pentru forarea petrolului şi gazelor printr-o serie de vânzări de leasing, o reducere cu 80% din amprenta terenului care fusese în curs de evaluare pentru închiriere, a declarat Departamentul de Interne într-un comunicat. De asemenea, ar cere companiilor să plătească redevenţe de 18,75% din valoarea produselor extrase de petrol şi gaze, în creştere de la 12,5%.

„Modul în care ne gestionăm terenurile și apele publice spune totul despre ceea ce prețuim ca națiune”, a spus secretarul de interne Deb Haaland, care a adăugat că mișcarea va „începe să reseteze cum și ceea ce considerăm a fi cea mai bună utilizare pentru americani. „Resurse în beneficiul tuturor generațiilor actuale și viitoare.”

Centrul pentru Diversitate Biologică, un grup de mediu, a criticat decizia administrației Biden, iar industria energetică a lăudat-o ca fiind un pas în direcția corectă.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative