Update articol:

Surse: Agenţia Naţională de Resurse Minerale vrea să centralizeze arhiva în patru locaţii, în condiţiile în care este plasată, în prezent, în 66 de puncte 

Actuala conducere ANRM a renunţat la clădirea Prospecţiuni din strada Caransebeş, care fusese dată în plată statului român şi unde trebuia să fie mutat noul sediu ANRM

 

Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM) vrea să centralizeze arhiva în patru locaţii, în condiţiile în care este plasată, în prezent, în 66 de puncte, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Astfel, documentele Agenţiei vor fi mutate în depozite Romaero  – 70%, prin încheierea unui contract de comodat -,  o parte la Băneasa, o parte la Casa Presei Libere şi o altă parte la sediul actual din Piaţa Romană. 

În acest moment, ANRM are o arhivă care s-ar putea întinde pe 15,7 km, plasată în 66 de locaţii în toată ţara.

Presa a prezentat în ultimii ani nereguli în păstrarea arhivei ANRM, care, ani de zile, s-a aflat în mai multe locații. Sursele ne-au mai spus că fosta conducere ANRM a făcut plângere penală pentru contractul de arhivare încheiat de precedenta conducere.

Gigi Dragomir, fostul președintele ANRM, a spus pentru Financialintelligence.ro că instituția a identificat problema arhivării drept una dintre problemele importante cu care se confruntă.

Potrivit lui Gigi Dragomir, contractul în baza căruia arhiva ANRM a ajuns într-un spațiu al firmei Tocari&Co SRL, aspect prezentat într-un reportaj al Antenei 3, este unul ilegal, care face obiectul unei plângeri penale depusă de fosta conducere ANRM, el fiind încheiat, în 2017, de către directorul din cadrul instituției de la acea vreme Aurel Gheorghe.

Domnul Dragomir ne-a mai spus acum un an de zile că, potrivit contractului de arhivare, ANRM trebuia să asigure finanțarea pentru ridicarea halei și dotarea acesteia, în vederea arhivării documentelor instituției. Contractele nu au respectat legislația din domeniul achizițiilor publice și a procedurilor interne, a mai precizat Dragomir, precizând că depozitarea documentelor a fost făcută într-o clădire care nu a îndeplinit și nu îndeplinește condițiile legale pentru arhivare.

Gigi Dragomir, ANRM: “Dorim să mutăm toată arhiva pe un teren al Romaero”

Modul defectuos în care a fost încheiat acest contract a fost semnalat și de Raportul Corpului de Control al Primului Ministru.

Actuala conducere ANRM a renunţat la clădirea Prospecţiuni din strada Caransebeş, care fusese dată în plată statului român şi unde trebuia să fie mutat noul sediu ANRM. Sursele ne-au spus: ”Clădirea era mult prea mare pentru ANRM. În plus, cheltuielile de întreţinere erau de nouă ori mai mari decât în actualul sediu. În consecinţă, conducerea ANRM a dat-o disponibilă”.    

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021