Update articol:

Surse: Niculae Havrileț, propus de statul român în locul lui Sevil Shhaideh în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Niculae Havrilet, "Petrolul în Noua Economie", organizată de România Durabilă şi EM360.

Niculae Havrileț este propunerea statului român pentru Consiliul de Supraveghere OMV Petrom,  în locul lui Sevil Shhaideh, potrivit surselor noastre. 

Niculae Havrileţ este secretar de stat în Ministerul Economiei şi Energiei, coordonând partea de energie, și a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare.

Acționarii Petrom (SNP) au fost convocați, pe 3 martie, pentru  revocarea doamnei Sevil Shhaideh din poziția de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, potrivit unui raport tranmis Bursei de Valori București.

Recent, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a solicitat revocarea lui Sevil Shhaideh din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, după cum a anunțat pe contul său de Facebook. 

Anterior, Financialintelligence.ro a scris, pe 10  ianuarie, despre intenția ministrul energiei de a cere convocarea acționarilor Petrom (SNP), pentru înlocuirea lui Sevil Shhaideh.

OMV Petrom este un jucător important pe piața de energie românească și europeană, iar statul român, care deține aproape 21% din capitalul social al acestei companii, trebuie să ia decizii care să nu afecteze capitalul de imagine și performanțele economice ale companiei.

Unul dintre obiectivele mandatului meu este acela de a susține în funcții importante ale instituțiilor din subordinea mea oameni pregătiți și asupra cărora nu există semne de întrebare cu privire la profesionalismul și integritatea lor.

Acționariatul român al OMV Petrom nu trebuie să-și permită să mențină în asemenea poziții de decizie persoane cu abordări discutabile și care au făcut parte dintr-o guvernare care a adus grave prejudicii economiei românești.”

Financialintelligence.ro a scris, în decembrie, despre intenția înlocuirii lui Shhaideh.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (16/08/2022)

Detalii teleconferinta rezultate S1 2022

TERAPLAST SA (TRP) (16/08/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 8 august - 12 august 2022

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.001/34,800/33,800 (EBDOWTS22) (16/08/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 16 si 17 August 2022

PREFAB SA (PREH) (16/08/2022)

Raport semestrial S1 2022