Update articol:

Surse: ONJN pregăteşte un proiect prin care, pentru jocurile de noroc la negru, se primeşte doar amendă, fără închisoare, dacă aparatele sunt scoase din priză (actualizare reacție ONJN)

Actualizare reacție ONJN:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora Oficiul Național
pentru Jocuri de Noroc ar pregăti un proiect “prin care, pentru jocurile de noroc la negru, se primește doar amendă, fără închisoare, dacă aparatele sunt scoase din priză”, facem următoarele precizări:

“Informațiile prezentate în spațiul public sunt false.
Proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte
normative în domeniul jocurilor de noroc a fost publicat pe site-ul instituției la data de 04.03.2021 în transparență decizională și nu conține modificările prevăzute în articolul de presă publicat. Actul normativ poate fi consultat accesând următorul link: http://onjn.gov.ro/relatiipublice/transparenta-decizionala/.”

Precizare din partea redacției:

Publicăm, mai jos, un PROIECT OUG PENTRU MODIFICAREA ȘI COMPLETAREA UNOR ACTE NORMATIVE DIN DOMENIUL JOCURILOR DE NOROC – TABEL COMPARATIV AL MODIFICĂRILOR -, pe care l-am primit la redacție, în care apar  modificările la care face referire articolul.

Potrivit surselor noastre, această variantă a circulat în rândul asociațiilor profesionale, dar și la instituții ale statului. 

 

PROIECT OUG PENTRU MODIFICAREA ȘI COMPLETAREA UNOR ACTE NORMATIVE DIN DOMENIUL JOCURILOR DE NOROC_Tabel comparativ_02 03

…………

Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN) pregăteşte un proiect prin care desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a jocurilor de noroc constituie doar infracţiune şi nu se mai pedepseşte cu închisoare, dacă aparatele nu sunt instalate, conectate și expuse publicului, potrivit unor surse din industria jocurilor de noroc.

Conform modificărilor pe care ar dori să le aducă proiectul propus de ONJN este ca „desfășurarea fără licență de organizare a jocurilor de noroc sau autorizație de exploatare a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, dacă mijloacele de joc sunt instalate, conectate la rețeaua electrică și expuse publicului pe teritoriul României, indiferent de locație”.

În prezent, desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Sursele noastre ne-au spus: “Practic, ONJN vrea să nu mai considere infracțiune, ci amendă pentru jocurile la negru. Adică, dacă merge în control, iar unii operatori se anunţă unii pe alţii cu privire la aceste inspecţii, cei care nu au licenţă sau autorizaţie nu mai fac închisoare dacă au aparatele scoase din priză.

În plus, ONJN vrea să aducă aceste modificări pentru a scăpa anumite persoane politice, implicate în jocuri de noroc, care au deja probleme penale din această cauză. Prin aceste modificări, acestea scapă de închisoare, pentru că noul Cod Penal spune că legea penală nu se aplică faptelor săvârșite de legea veche dacă nu mai sunt prevăzute de legea nouă”.

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022

E-mini S&P 500 TURBO LONG 0.01/ 3,350/3,450 (EBSPTL48) (03/10/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 03 si 04 Octombrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 septembrie - 30 septembrie 2022

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica