Update articol:

Surse: SAPE în consorţiu cu Electrica, dar și Hidroelectrica s-au calificat pentru etapa următoare în licitația pentru activele CEZ

SAPE în consorţiu cu Electrica s-au calificat pentru etapa urmatoare in licitatia privind achizitionarea activelor CEZ din tara noastra, potrivit surselor noastre. Se pare ca si Hidroelectrica s-a calificat, ne-au mai spus sursele citate.

Oficialii Hidroelectrica nu au confirmat sau infirmat informatia, invocand clauze de confidentialitate.

O lista finala cu cei calificaţi va aparea in urmatoarele zile, ne-au mai spus sursele. Acum urmeaza depunerea ofertelor finale, in cateva luni.

SAPE în consorţiu cu Electrica şi Hidroelectrica au depus oferte pentru activele CEZ din România, la data limită – 2 decembrie – pentru depunerea ofertelor neangajante, potrivit surselor noastre. Acestea susţin că Hidroelectrica ar fi depus ofertă pentru toate activele CEZ, în timp ce SAPE în consorţiu cu Electrica ar fi interesate de activele legate de distribuţie. Contactaţi de noi, Electrica ne-a transmis, in decembrie: „Grupul Electrica analizează în permanență și cu mare atenţie oportunităţile din piaţă, inclusiv cele legate de eventuale fuziuni și achiziții. Orice decizii în acest sens se supun aprobării forurilor competente, în conformitate cu prevederile actului constitutiv, și vor fi făcute publice, dacă este cazul, în cel mai scurt timp, în mod transparent și nediscriminatoriu, în conformitate cu prevederile aplicabile societăților listate. Având în vedere că, începând din anul 2014, Electrica SA este o companie cu capital majoritar privat, listată la bursele de la București și Londra, vă rugăm să luați în considerare faptul că informațiile eronate și lipsite de fundament făcute public pot influența negativ prețul acțiunilor și posibilitățile viitoare de finanțare ale societății”.

SAPE este companie controlată 100% de statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afacerii.

CEZ a anunțat că scoate la vânzare distribuția de energie electrică din Oltenia, parcul eolian din Dobrogea (circa 600 MW, cel mai mare parc eolian de uscat din Europa), firma de furnizare, care are 1,4 milioane de clienți, și microhidrocentralele din zona Reșița (patru la număr, 22 MW putere instalată). CEZ a.s. a publicat anunțul de vânzare în data de 9 septembrie. Peste 32 de potenţiali cumpărători şi-au manifestat interesul pentru activele CEZ, a anunţat grupul ceh pe 12 noiembrie, într-un comunicat.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (27/03/2020)

Lansare laborator RT PCR; actualizare informare privind caz pozitiv COVID-19

VRANCART SA (VNC) (27/03/2020)

Comunicat - Masuri Covid-19

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/03/2020)

Suspendare temporara procedura de selectie si numire Director Financiar provizor

MECANICA FINA SA (MECE) (27/03/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 - SEM. 2 2019