Update articol:
EXCLUSIVITATE

Surse: Statul român, printre investitorii interesați de participația FP la Hidroelectrica

Statul român intenţionează să cumpere participația de 19,9% a Fondului Proprietatea la Hidroelectrica și să devină unic acționar al producătorului de energie, potrivit unor surse apropiate situației. Se pare că cele două părți au semnat deja o clauză de confidențialitate cu privire la negocieri.

În portofoliul FP, pachetul la Hidroelectrica este evaluat la 760 milioane de euro, evaluând compania la 3,8 miliarde de euro.

Johan Meyer, managerul Fondului Proprietatea, a declarat, ieri, că FP discută cu numeroși investitori vânzarea deținerii la Hidroelectrica, însă nu a dorit să dea nume.

Acesta a spus: “Discutăm (n.n. vânzarea Hidroelectrica) cu mai multe părţi interesate. Nu suntem în punctul în care să facem un anunţ. Este un proces în derulare. Există în mod clar un interes crescut”.

Meyer a făcut o aluzie fină la negocierile cu statul, spunând că Hidroelectrica nu reprezintă bijuteriile coroanei numai pentru Fondul Proprietatea, ci şi pentru România. Acesta a adăugat: “Şi în zilele noastre, când energia verde este atât de discutată şi atât de relevantă pentru modul de producere şi de consum al energiei în viitor, o societate ca Hidroelectrica, cu 100% generare de putere hidro, este un activ extrem de valoros şi vrem să ne asigurăm că acest lucru se reflectă în discuţiile pe care le avem cu orice părţi interesate”,

Întrebat despre disponibilitatea FP să renunțe la un asemenea activ generator de dividende, Meyer a spus: “Pe de o parte este obligaţia noastră să creăm valoare pentru acţionari şi în prezent, da, generează dividende, dar dacă cineva ar fi dispus să plătească să zicem de două ori valoarea la care am listat-o în portofoliul nostru, noi ca manageri de portofoliu nu ne-am face treaba dacă nu analizăm oferta şi sigur ar fi la latitudinea noastră şi a acţionarilor ce să facem cu banii primiţi: să-i distribuim, să-i investim sau să-i reinvestească ei sau să-i reinvestim în numele lor”.

Hidroelectrica a înregistrat, în primul semestru al anului, un profit net de 962 de milioane de lei, în timp ce veniturile din exploatare au ajuns la 1,998 miliarde lei. În iulie 2018, Hidroelectrica a plătit acţionarilor dividende în valoare de 1,134 miliarde de lei.

 

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING