Update articol:

Tabăra lui Florin Cîțu a convocat Biroul Politic Naţional pentru mâine dimineaţă- Rareș Bogdan: Dan Vîlceanu va fi votat ministru al Finanțelor

Foto Facebook Foto Facebook

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan: Şeful Guvernului nu va fi schimbat.

 

Tabăra lui Florin Cîțu a convocat un Biroul Politic Naţional pentru mâine dimineaţă pentru validarea lui Dan Vîlceanu ca ministru la Finanțe.

Este de așteptat ca liderul PNL Ludovic Orban să avanseze propriul candidat la șefia finanțelor. Printre numele vehiculate se numără Sebastian Burduja,  Lucian Heiuș, Ionel Dancă sau Tănase Stamule.

Rareș Bogdan a declarat, acum câteva minute, că Dan Vîlceanu va fi votat ministru al Finanțelor: ”E un om cu care Florin Cîțu poate lucra. El a dorit un singur lucru: un ministru al Finanțelor cu care să poată lucra. Cu Alexandru Nazare nu a putut lucra, din nefericire. Mâine îl vom valida, pe 22, data limită, vom avea ministru la Finanțe”.

El a dat asigurări că șeful Guvernului nu va fi schimbat: ” Toată lumea vrea să mergem mai departe într-un parteneriat asumat cu Klaus Iohannis”.

Dacă se va ajunge la vot, propunerea PNL pentru Ministerul de Finante va fi ales acel candidat care întrunește, prin vot secret, majoritatea voturilor exprimate.

Convocarea BPN de către tabăra Cîţu a fost făcută fără o consultare prealabilă cu preşedintele Ludovic Orban, cel care convoacă în mod obişnuit aceste şedinţe.

În SMS-ul de convocare a şedinţei BPN, este invocat alineatul 3 al articolului 85 din Statutul PNL, potrivit căruia ”BPN se întruneşte lunar sau ori de câte ori este nevoie, la convocarea Preşedintelui partidului, a mai mult de jumătate din membrii BEx, a mai mult de un sfert dintre membrii săi sau mai mult de jumătate dintre preşedinţii BPJ”, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, conform surselor citate, mesajul precizează că forul de conducere al PNL este convocat la solicitarea membrilor săi. Aceleaşi surse afirmă că nu a fost o discuţie prealabilă cu preşdintele partidului Ludovic Orban.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING