Update articol:

Tabogo Property, deținută de Michael Topolinski, contestă a treia licitaţie pentru Fabrica de țigări Belvedere câștigată de SIF Banat-Crișana pentru 33,59 milioane euro

* Investitorul a contestat licitația anterioară și așteaptă decizia instanței

 

Tabogo Property, companie deținută de investitorul canadian Michael Topolinski, a depus astăzi la București o contestație împotriva licitației adjudecate de SIF Banat-Crișana săptămâna trecută pentru Fabrica de țigări Belvedere, la suma de 33,59 milioane de euro.

Săptămâna trecută, CITR a anunţat că a tranzacționat, în cadrul unei licitații publice, terenul aferent fostei fabrici „Tutunul românesc” situat în bulevardul Regiei nr. 2, în suprafață de 62.491mp pentru suma de 33.595.000€, însemnând 100% din valoarea de piață. Cumpărătorul este SIF SPV TWO SA, parte a Grupului SIF Banat Crișana, potrivit unui comunicat.

Acum, Tabogo Property susține că a câștigat licitația pentru terenul de 62.500 mp încă din mai 2020, înainte de a fi descalificat în mod nejustificat de administratorul judiciar CITR:  “Prin urmare, a contestat decizia în instanță. Această contestație este suspendată temporar și nici măcar nu a avut o audiere în primă instanță. Dat fiind faptul că astfel de litigii pot dura adesea câțiva ani înainte de a fi finalizate, decizia CITR de a organiza o nouă licitație în aceste circumstanțe ridică semne de întrebare”.

Michael Topolinski spune: „Sunt surprins că CITR a organizat o licitație de 33,59 milioane de euro pentru teren cu un preaviz de doar 2 săptămâni și jumătate, în contextul în care a doua licitație pentru teren este departe de a fi clarificată, iar InterAgro a fost recent condamnat penal pentru înșelăciune alături de Ioan Nicolae și un sechestru DNA a fost înregistrat în Cartea Funciară. Nu înțeleg de ce SIF1 a ales să se implice în acest proiect și am întrebări. Mulți dezvoltatori din piață au întrebări. În plus, un ONG încearcă să extindă statutul de patrimoniu pentru toate clădirile de pe acest teren plin de monumente istorice și nu există PUZ. Eu personal sunt acționar la SIF1 și voi cere clarificări cu privire la logica și strategia din spatele acestei investiții, în acest moment și în aceste circumstanțe dificile.”

El adaugă: „Până acum, SIF1 a plătit doar un mic avans, iar conform regulilor stabilite pentru a treia licitație, SIF1 trebuie să plătească 30 de milioane de euro până pe 16 august cel târziu. Dacă SIF1 vrea să câștige licitația, va plăti până pe 16 august. Personal nu cred că va plăti”.

În cazul în care Tabogo Property câștigă contestația la a doua licitație din mai 2020, atunci compania va fi declarată câștigătoare, iar decizia privind câștigătorul celei de-a treia licitații va fi anulată, susţin oficialii Tabogo Property.

 

SIF SPV TWO SA, parte a Grupului SIF Banat-Crișana, cumpără terenul fabricii „Tutunul românesc” din Bd. Regiei nr. 2 în cadrul unei licitații publice organizate de CITR

 

Tabogo Property este o companie imobiliară deținută de investitorul canadian Michael Topolinski, prezent pe piața imobiliară din România din 2006.

Portofoliul său include achiziția de 21 de milioane de euro din 2012, care a vizat un teren de 78.000 mp în zona Progresului, unde se află astăzi Vulcan Value Center, precum și cea mai mare tranzacție din 2019, când a vândut jumătate din fosta platformă Dacia Textile către Skanska Property România pentru 23 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui proiect de birouri.

 

 

 

 

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER