Update articol:

Taiwanul a dat publicităţii un e-mail din decembrie către OMS, în care avertiza despre potențialul de răspândire al coronavirusului în rândul populaţiei

  • Europarlamentarul Cristian Terheş spune că demisia șefului Organizației Mondiale a Sănătății este imperativă
  • OMS a negat faptul că Taiwanul i-a alertat vreodată despre potențialul de răspândire al coronavirusului în rândul populaţiei

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se află sub presiune după ce Taiwanul a publicat conținutul unui e-mail din decembrie, în care întreba despre răspândirea COVID -19 în rândul populaţiei, email despre care spune că a fost ignorat de organizație, aceasta refuzând să furnizeze informații adecvate despre cum să se lupte împotriva virusului, potrivit Fox News.

Taiwanul acuză OMS că a minimizat gravitatea și răspândirea coronavirusului în încercarea de a apăra China, chiar și după ce Taiwanul a tras semnalul de alarmă despre cel puțin șapte cazuri de pneumonie atipică în Wuhan, de unde provine virusul.

Atunci când au fost întrebați de mass-media despre cazuri, Taiwanul a declarat că autoritățile sanitare din China au spus: „Se credea că nu sunt SARS; cu toate acestea, probele sunt încă în curs de examinare, iar cazurile au fost izolate pentru tratament”, potrivit conținutului unui e-mail trimis de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Taiwan la OMS la 31 decembrie.

“Aș aprecia foarte mult dacă aveți informații relevante pentru a le împărtăși cu noi”, se mai scrie în e-mail.

Taiwanul este situat la aproximativ 80 de mile de coasta Chinei, dar s-a declarat o națiune independentă de peste 70 de ani. Totuși, China a refuzat să recunoască suveranitatea Taiwanului și luptă constant pentru a o readuce sub controlul Beijingului. Drept urmare, China a convins cu succes OMS să excludă Taiwan din organizație, scrie Fox News.

OMS a negat faptul că Taiwanul i-a alertat vreodată despre potențialul de răspândire al coronavirusului în rândul populaţiei,  însă CDC-ul din Taiwan a spus că au menționat în mod special „pneumonia atipică” – reminiscență a SARS, care este transmisă prin contactul uman – de unde „profesioniștii din sănătatea publică ar fi putut discerne că există o posibilitate reală de transmitere a bolii de la om la om ”, au spus într-un comunicat de presă.

“Cu toate acestea, deoarece la momentul respectiv încă nu existau cazuri de boală în Taiwan, nu am putut afirma direct și concludent că există o transmitere de la om la om”, a spus CDC din Taiwan.

Taiwanul a spus că OMS și CDC-ul chinez au refuzat să ofere informații adecvate care ar fi putut pregăti guvernul pentru impactul virusului.

Conform Fox News,  OMS a ignorat avertismentele din Taiwan și a continuat să reitereze afirmaţiile Chinei – că „nu a existat nicio dovadă de transmitere de la om la om” a noului agent patogen, chiar până la 14 ianuarie.

În plus, OMS nu a reușit să ceară ca oficialii chinezi să împărtășească tulpinile virale care ar fi permis testele de diagnostic să fie produse semnificativ mai devreme la nivel mondial.

Tensiunile dintre Taiwan și OMS l-au determinat pe președintele Trump să ia în considerare renunţarea la finaţarea organizaţiei, care primește cea mai mare parte a banilor de la contribuabilii americani.

Trump a declarat luni, în cadrul grupului de lucru privind coronavirusul de la Casa Albă, că va lua o decizie în acest sens până la sfârșitul săptămânii – după ce a promis că administrația sa va „analiza” operațiunile OMS.

Şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a acuzat SUA că politizează modul de răspuns la epidemie, iar acest lucru va duce la şi mai multe decese.

Europarlamentarul Cristian Terheş spune că demisia șefului Organizației Mondiale a Sănătății este imperativă: “Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se dovedește, încă o dată, a fi o slugă a comuniștilor chinezi, ascunzând lumii informații cheie despre coronavirus, informații care ar fi contribuit la salvarea de vieți și prevenirea crizei economice mondiale. Taiwanul a dat publicității un email din luna decembrie trimis OMS, ignorat de aceasta, în care atrăgea atenția asupra faptului că noul coronavirus se transmite de la om la om. Vă aduc aminte că până și în luna februarie 2020 OMS încă scris pe Twitter că acest virus nu se transmite de la om la om.

Pentru cei care nu știu, Organizația Mondială a Sănătății este condusă de etiopianul Tedros Adhanom, un fost membru al unei mișcări radicale marxist-leniniste (Tigray People’s Liberation Front), mișcare ce a fost susținută în trecut de URSS.

Pentru marxist-leninistul Tedros Adhanom ideologia radicală și protejarea imaginii Partidului Comunist Chinez au fost mai importante decât știința și corecta informare a lumii cu privire la acest virus. În lumina acestei noi dezvăluiri demisia lui Tedros Adhanom este imperativă!”

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (17/06/2021)

Document informare - alocare actiuni in programul de incentivare SOP2019

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/06/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (17/06/2021)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2020

SOCEP S.A. (SOCP) (17/06/2021)

Prelungire contract mandat director general

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (17/06/2021)

Calcului ratei dobanzii pt. cuponul nr. 7