Update articol:

Talibanii s-au angajat să garanteze securitatea echipelor de ajutor umanitar în Afganistan (ONU)

afganistan

Talibanii s-au angajat duminică să garanteze securitatea echipelor de ajutor umanitar şi accesul ajutorului în Afganistan în cadrul unei întâlniri cu responsabilul ONU pentru probleme umanitare, a anunţat un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Britanicul Martin Griffiths, secretar general adjunct al ONU pentru probleme umanitare, se află la Kabul pentru mai multe zile de discuţii cu liderii talibani, întrucât ţara este ameninţată de o criză umanitară la scară largă.

”Autorităţile s-au angajat să asigure siguranţa şi securitatea echipelor umanitare, precum şi accesul la ajutorul umanitar pentru persoanele care au nevoie şi libertatea de circulaţie a angajaţilor în domeniul umanitar – atât bărbaţi, cât şi femei”, a declarat, potrivit unui comunicat, purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric.

La rândul său, Griffiths a reafirmat angajamentul comunităţii umanitare de a oferi ”asistenţă umanitară imparţială şi independentă”, se arată în comunicat. El le-a cerut tuturor părţilor să asigure respectarea drepturilor femeilor, atât în rândul populaţiei, cât şi în rândul echipelor de ajutor umanitar.

Jumătate dintre cei 38 de milioane de locuitori au nevoie de ajutor umanitar şi mai mult de jumătate dintre copiii sub cinci ani vor suferi de foame în anul următor, avertizează ONU. Zborurile umanitare ale ONU au fost reluate recent spre nordul şi sudul Afganistanului, a declarat joi Dujarric, exprimându-şi speranţa că vor putea fi intensificate în curând.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres urmează să organizeze o reuniune la Geneva pe 13 septembrie între statele membre pentru a obţine o creştere a ajutorului umanitar acordat Afganistanului.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera