Update articol:

Tănase (BVB): “Principalul loc în care trebuie să stea banii dumneavoastră sunt valorile mobiliare, respectiv acţiunile şi obligaţiunile listate la orice bursă”

Investiţiile în valorile mobiliare sunt cea mai bună metodă de economisire, iar tinerii ar trebui să facă acest lucru încă de la finalizarea studiilor, a declarat, luni, Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), cu ocazia unui eveniment pe tema educaţiei financiare, în cadrul Global Money Week.

“Principalul loc în care trebuie să stea banii dumneavoastră sunt valorile mobiliare, respectiv acţiunile şi obligaţiunile listate la orice bursă, nu mă refer doar la Bursa de Valori Bucureşti. Acest lucru trebuie să-l faceţi încă de la început, de când intraţi ca forţă de muncă, de la vârste foarte fragede”, a spus Tănase, citat de Agerpres. 

Aceasta deoarece valorilor mobiliare le trebuie timp ca să întoarcă randamente superioare depozitelor bancare, a precizat el.

“Dacă credeţi că acest gest trebuie să-l faceţi de la 35 sau 40 de ani este greşit. Acest gest de economisire trebuie făcut de îndată ce aţi terminat studiile”, a adăugat oficialul bursei.

Bursă de Valori Bucureşti (BVB) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au organizat, luni, deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare adresată elevilor care vor să afle cum funcţionează o bursă şi piaţă de capital din România.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative