Update articol:

Tanczos: Societatea de incinerare a deşeurilor de la Brazi avea activitatea suspendată; SC ECO BURN SRL face și obiectul unei cercetări penale în curs

Incineratorul de pe platforma companiei din localitatea Brazi avea instalaţia oprită din luna ianuarie, ca urmare a suspendării activităţii, potrivit informaţiilor publicate miercuri de Ministerul Mediului pe propria pagină de Facebook, după vizita ministrului de resort, Barna Tanczos, la SC Eco Burn SRL, ca urmare a incendiului puternic izbucnit în cursul acestei nopţi în hala incineratorului.

 

Incendiu la incineratorul de deşeuri Eco Burn de la Brazi; Garda de Mediu Prahova: Măsurătorile nu au indicat creşteri sau depăşiri ale indicatorilor după incendiu (actualizare)

 

“Am cerut Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova un raport privind cantităţile de deşeuri depozitate aici spre incinerare. De asemenea, aşteptăm concluziile ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, n.r.) privind cauza incendiului, mai ales că în această hală este interzisă depozitarea deşeurilor medicale periculoase, iar incineratorul avea instalaţia oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activităţii. Echipa Gărzii de Mediu împreună cu APM Prahova se află la faţa locului şi monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcţia vântului, spre zona populată”, a afirmat Tanczos.

Ministerul Mediului a transmis: “Precizăm că societatea SC ECO BURN SRL face și obiectul unei cercetări penale în curs, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, dar și al Gărzii Naționale de Mediu, care au surprins deficiențe privind respectarea legislației de mediu.
Menționăm că în cursul acestei nopți, 02.06.2021, la ora 02:45, Comisariatul Județean Prahova al Gărzii Naționale de Mediu a fost anunțat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, județul Prahova. Imediat, echipa de permanență din cadrul comisariatului s-a deplasat la fața locului, unde echipele ISU acționau, deja, cu 6 autospeciale pentru stingerea incendiului.
Din primele constatări, focul se manifestă în interiorul halei incineratorului (2000 mp), cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către populație.
Totuși, datorită condițiilor meteo (ploaie, direcția vântului), indicatorii de calitate a aerului monitorizați la stațiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploiești și localitatea Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorului mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, nu au înregistrat creșteri sau depășiri. Cauza producerii incendiului urmează să fie stabilită de ISU.
La această oră, incendiul este încă în desfășurare, iar Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova va continua să monitorizeze situația de pe amplasament, până la stingerea completă a tuturor focarelor. Se monitorizeaza calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcția vântului spre zona populată. S-au înregistrat ușoare creșteri pentru indicatorul monoxid de carbon ( CO) pe latura de SE a incendiului (centura- intrarea pe autostrada A3).
Direcția vântului este dinspre NV spre SE iar viteza vântului este slabă spre calm atmosferic”.

 

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical