Update articol:

TAP depășește pragul de livrări de 20 de miliarde de metri cubi de gaz către 3 țări – director general

Luca Shieppati, TAP

Conducta Trans Adriatică (TAP) a livrat peste 20 de miliarde de metri cubi de gaz în trei țări de la punerea în funcțiune, a declarat Luca Schieppati, director general TAP, transmite Trend.

În cadrul celei de-a 9-a reuniuni ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului de Gaze Sud care a avut loc pe 3 februarie la Baku, Luca Schieppati a spus: „În octombrie anul trecut am stabilit conexiunea TAP la Interconnectorul Grecia-Bulgaria (IGB) și recent am depășit pragul de 20 de miliarde de metri cubi de transport de gaze către Italia, Grecia și Bulgaria în cei doi ani de operațiuni. Suntem bucuroși să anunţăm acum primul nivel de extindere a capacității, în timp ce rămânem pe deplin angajați să lucrăm la dublarea capacității până în 2027”.

TAP, care a fost deschis inițial în 2020 cu o capacitate de 10 bcm/an, este proiectat pentru a permite extinderea treptată a capacității sale la 20 bcm/an.

Directorul general a menționat că consorțiul TAP se concentrează pe asigurarea faptului că tranziția energetică, în special în Europa de Sud-Est, are loc într-o manieră durabilă, susținând decarbonizarea.

TAP este important din punct de vedere strategic și economic pentru Europa și esențial pentru asigurarea accesului fiabil la o nouă sursă de gaze naturale. TAP joacă un rol semnificativ în stimularea securității energetice a Europei, diversificarea aprovizionării, precum și obiectivele de decarbonizare.

 

BVB | Știri BVB