Update articol:
Șerban Nicolae a amenințat că-și va depune mandatul dacă Mugur Isărescu va fi susținut de PSD

Tăriceanu revine: “Domnul Isărescu beneficiază de sprijinul ALDE; despre poziția PSD, vă rog să-i chestionați pe reprezentanții partidului”

CALIN POPESCU TARICEANU

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că ALDE susţine candidatura lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

“Domnul Isărescu beneficiază de sprijinul ALDE. Din partea ALDE nu a existat opoziție, doar un singur coleg (Daniel Zamfir, n.r.) care este consecvent cu poziția lui și nu vreau să-i fac reproșuri. Nu-i împărtășesc punctul de vedere. În ceea ce privește poziția PSD-ului, vreau să vă rog să-i chestionați pe reprezentanții partidului”, a declarat presei, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că nu partidele fac propuneri de candidaturi. “Nu sunt partidele cele care fac propuneri de candidaturi, candidaturile se propun individual şi fiecare parlamentar, respectând disciplina de grup, votează. Vă pot spune foarte clar: colegii mei din ALDE vor susţine candidatura domnului Mugur Isărescu la votul care va avea loc în Parlament”, a dat asigurări Tăriceanu.

Precizările lui Tăriceanu au venit în contextul unei întrebări referitoare la modul în care se poziţionează ALDE, având în vedere că Mugur Isărescu este contestat de mai mulţi parlamentari din coaliţie. 

La începutul săptămânii, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat, după o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, că Mugur Isărescu va fi susţinut pentru un nou mandat la Banca Naţională a României (BNR) de către coaliţia PSD-ALDE. Anunţul a creat un mare scandal în PSD, mai mulţi lideri exprimându-şi dezprobarea cu privire la această decizie.  Mai mult, senatorii PSD au decis să nu-i acorde votul lui Isărescu.
Senatorul PSD Șerban Nicolae a spus, astăzi, la Parlament, că nu îl va susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naţionale. „Nu știu dacă s-a decis, pentru că niciun organ statutar al partidului…Domnul Tăriceanu nu e membru PSD. De aici a apărut și acea confuzie, cum că ALDE ar propune candidatura dlui Isărescu. În niciun caz nu am să-l susțin pe dl Isărescu. Mai mult decât atât, dl Isărescu a mai primit un răspuns ferm de la CCR. (…) Aurul României trebuie să revină în țară integral”, a spus Șerban Nicolae.
 
În plus, liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a amenințat că-și va depune mandatul dacă Mugur Isărescu va fi susținut de PSD, informează Antena 3.

 

Luni după-amiază, purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a precizat că în şedinţa coaliţiei nu s-a pronunţat un nume pentru postul de guvernator al BNR, iar apoi senatorii PSD au ajuns la concluzia că nu l-ar susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat.

 

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni