Update articol:

Teodorovici: Putem deveni competitivi și atractivi pe piața unică dacă investim în resursa umană şi o păstrăm în ţară

Eugen Teodorovici: ”Creșterea nivelului investițiilor în UE depinde de asigurarea și respectarea regulilor egale între toate statele membre”

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a subliniat importanța unei abordări unitare europene în domeniul investițiilor și a pledat pentru promovarea și aplicarea unor reguli egale pentru toți actorii de pe piața unică europeană. Declarațiile au fost făcute astăzi, 5 noiembrie, la conferința ”Piața unică factor determinant al investițiilor în Europa”, organizată de Comisia Europeană în parteneriat cu European Political Strategy Center.

Totodată, ministrul finanțelor a subliniat că prioritățile României în domeniul politicii de investiții trebuie să aibă în vedere atât creșterea numărului de angajați, cât și a calității forței de muncă la întărirea capacității de producție interne și la creșterea exporturilor atât în cadrul Uniunii, cât mai ales în afara UE.

„România poate deveni competitivă și atractivă pe piața unică dacă investește în resursa umană, găsește măsurile necesare pentru păstrarea acesteia în țară și asigură cele mai bune practici europene pentru asigurarea investițiilor publice și private”, a precizat ministrul român al Finanțelor.

De asemenea, ministrul Teodorovici a vorbit despre problemele de la nivelul UE în ceea ce privește aplicarea legislației achizițiilor publice și necesitatea identificării unor soluții flexibile și comune pentru simplificarea acestora la nivelul tuturor statelor membre. De asemenea, în ceea ce privește noul cadru financiar, ministrul Teodorovici a pus în discuție și posibilitatea demarării investițiilor începând cu 1 ianuarie 2019, înainte de aprobarea noului cadru financiar 2021-2027, cu ajutorul unui mecanism prin care fondurile publice (inclusiv finanțări de la instituții financiare internaționale – BERD, BEI, BM) care se încadrează în prioritățile europene, să fie rambursate din fonduri europene aferente noului cadru financiar.

Tot astăzi, Eugen Teodorovici a avut întrevederi cu președintele Curții Europene de Conturi (ECA), dl Klaus-Heiner LEHNE și cu ministrul de finanțe maghiar, Mihály VARGA. În cadrul întâlnirii cu reprezentanții Curții de Conturi s-a prezentat raportul anual al ECA privind execuția bugetului UE pentru exercițiul financiar 2017. De asemenea, întrevederea cu ministrul de finanțe maghiar a fost un bun prilej de discuții privind implementarea noului mecanism de case de marcat cu jurnal electronic și despre sistemul de control al transportului rutier de mărfuri între statele europene.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (06/12/2023)

Hotarari AGA E din 05.12.2023

LION CAPITAL S.A. (LION) (06/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ADIDAS TURBO SHORT 0.10/210/200 (EBADSTS12) (06/12/2023)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 07 - 08 Decembrie 2023

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (06/12/2023)

Cursul de schimb aplicabil pretului de achizitie pentru GDR-urile rascumparate

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (06/12/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la Elba S.A. Timisoara