Update articol:

TeraPlast vinde liniile de afaceri operate prin Terasteel S.A., Terasteel d.o.o. Serbia și Wetterbest S.A., prețul de bază fiind 410 milioane de lei

În data de 24.07.2020, Consiliul de Administrație al TERAPLAST S.A. (“TeraPlast”) anunță că a ajuns la un acord și a semnat cu o filială deținută integral de KINGSPAN GROUP PLC (“Cumpărătorul”) un contract privind vânzarea de către TeraPlast către Cumpărător a liniilor de business ale TeraPlast privind producția panourilor sandwich, a structurilor metalice de acoperiș și a altor accesorii metalice, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.
Achiziția va fi structurată sub forma vânzării de către TeraPlast a tuturor participațiilor sale deținute în capitalul social al următoarelor sale filiale: Terasteel SA, Terasteel doo Serbia și Wetterbest SA, împreună cu filiale acestora deținute integral, respectiv Cortina WTB S.R.L. și Terasteel Slovakia SRO.
Acordul încheiat între TeraPlast și Cumpărător este supus unor condiții suspensive obișnuite de implementare, inclusiv, dar fără a se limita la aprobarea de către autoritățile de concurență relevante și la absența unor modificări adverse semnificative, astfel cum au fost convenite contractual de către părți. Tranzacția va fi supusă aprobării finale a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor a TeraPlast. AGEA a fost convocată pe 31 august.

Consiliul de Administrație consideră că tranzacția este benefică pentru acționarii TeraPlast și recomandă un vot pozitiv.
Prin urmare, finalizarea acestei tranzacții este condiționată de îndeplinirea etapelor
menționate mai sus, precum și de îndeplinirea altor condiții suspensive.
Prețul total care va fi primit de TeraPlast de la Cumpărător pentru acțiunile deținute direct și indirect de TeraPlast în TeraSteel România, TeraSteel Serbia, Wetterbest, Cortina și TeraSteel Slovacia va fi determinat pe baza prețului de bază de 410.000.000 RON care ar putea fi ajustat în jos la finalizarea Tranzacției, pe baza formulei următoare:
• prețul de bază, plus capitalul de lucru efectiv, minus capitalul de lucru țintă, plus
numerarul efectiv, minus îndatorarea efectivă.
Prețul va fi plătit prin transfer bancar de către Cumpărător către TeraPlast. Nu se vor
efectua plăți în acțiuni sau în alte instrumente financiare emise de Cumpărător.
Din cauza condițiilor suspensive ale acordului dintre TeraPlast și Cumpărător și
având în vedere că prețul total final se bazează pe un mecanism variabil și care va fi stabilit la o dată viitoare, nu există certitudini sau garanții că tranzacția va fi implementată sau că va fi implementată la prețul ilustrat mai sus.
Vânzarea acțiunilor/parților sociale descrise mai sus nu va determina o modificare a structurii acționarilor TeraPlast.
TeraPlast este compania mamă a Grupului TeraPlast – cel mai mare producător Român de materiale de construcții. Cu o tradiție de peste 120 de ani și o istorie plină de proiecte de dezvoltare ambițioase, Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria.
Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP. Începând cu martie 2020, acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET.
Kingspan Group plc, lider mondial în izolări de înaltă performanță și în anveloparea de clădiri, este listat la Euronext Dublin și la Bursa de Valori din Londra.

BVB | Știri BVB

UZTEL S.A. (UZT) (06/12/2021)

Hotarari AGA O & E din 06.12.2021

ROMCAB SA (MCAB) (06/12/2021)

Notificare SSIF Goldring SA - rezultatele ofertei publice de preluare ROMCAB SA