Update articol:

Tesla a anunţat divizarea acţiunilor în proporţie de cinci la unu, pentru atragerea investitorilor

Tesla

Tesla a anunţat aseară divizarea acţiunilor în proporţie de cinci la unu, pentru a le face mai atractive pentru investitorii de retail, după creşterea puternică a preţului titlurilor în acest an, transmite Reuters. Divizarea intră în vigoare pe 31 august.

Acțiunile Tesla au crescut cu peste 6% la finalul şedinţei de tranzacționare de ieri, chiar dacă divizarea nu schimbă nimic fundamental pentru acțiuni, potrivit CNBC. Teoretic, mișcarea ar putea însemna atragerea a mai mulți investitori mici.

Acțiunile Tesla s-au triplat  în acest an și sunt în creștere cu 228,54% până în prezent. Decizia companiei a urmat unui anunţ similar făcut de Aple la sfârşitul lunii iulie. Producătorul de iPhone-uri a anunţat că va diviza acţiunile în  proporţie de patru la unu, aceasta fiind prima măsură de acest fel efectuată după 2014.

În luna iulie, Tesla a raportat că a obţinut profit în trimestrul al doilea, susţinut de reducerea costurilor şi de livrările mari, care au compensat închiderea fabricii din cauza epidemiei de coronavirus, eliminând un obstacol din calea includerii acţiunilor companiei în indicele S&P 500.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie