Update articol:

Tesla vrea să atragă 2 miliarde de dolari printr-o ofertă de acțiuni și obligațiuni

Sursa Bloomberg

Tesla Inc. vrea să atragă circa 2 miliarde de dolari prin oferirea de obligațiuni și acțiuni comune, la o săptămână după ce Elon Musk a spus că societatea merită să atragă mai mult capital, conform Bloomberg.

Producătorul de mașini electrice a depus joi intenția de a vinde obligațiuni de 1,35 miliarde de dolari și acțiuni de aproximativ 650 milioane de dolari. Musk, directorul executiv al Tesla, va participa la ofertă prin cumpărarea de acțiuni de 10 milioane de dolari.

Musk a declarat anul trecut, în mai multe rânduri, că Tesla nu va mai trebui să atragă capital. CEO-ul și-a schimbat tonul, după scăderea record a livrărilor de vehicule, iar cea mai mare plată a unei datorii efectuată de companie i-a dezechilibrat poziția de numerar.

Acțiunile Tesla au urcat cu 4,7%, până la 244,98 USD în predeschiderea pieței. Anul acesta, acțiunile au scazut cu 30%.

Șeful producatorului de mașini electrice a încheiat vineri un acord cu SEC (Autoritatea de reglementare a pieței de capital din SUA), fiind de acord să prezinte declarații publice cu privire la finanțele companiei și alte subiecte.

Judecătorul Alison Nathan din Manhattan a aprobat acordul elaborat vineri, care a soluționat disputa în care SEC a îl acuza pe Musk că a încălcat o înțelegere de anul trecut cu privire la o fraudă cu acțiuni.

Noua înțelegere stabilește în detaliu ce tipuri de declarații ale lui Musk trebuie revizuite de către consilierul juridic al Tesla înainte de publicare, cum ar fi situațiile financiare, numerele de producție sau de livrare nedeclarate anterior și alte subiecte.

Un comisar SEC critică acordul agenției cu CEO-ul Tesla, Elon Musk

BVBStiri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (03/04/2020)

Comunicat reducere activitate

MedLife S.A. (M) (03/04/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017 - Februarie 2020

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (03/04/2020)

Hotarari AGA O din 03.04.2020

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (03/04/2020)

Notificare privind numarul si tipul de investitori