Update articol:

Topul destinațiilor turistice de toamnă (DAL Travel)

  • În ultima parte a anului, turiștii români se orientează către circuite și către destinații calde și exotice
  • Cele mai solicitate destinații sunt Egipt, Portugalia (Madeira și Azore), Mexic, Peru, Kenya, Tanzania, Maldive, Sri Lanka, Italia, Franța, Islanda, Tunisia, Maroc, Iordania, Dubai, Albania
  •  Noi destinații, pentru care deja există cerere: Sultanatul Oman, Senegal, Gambia și Jamaica
  • Toamna, majoritatea turiștilor călătoresc cu prieteni, în cuplu sau din ce în ce mai mulți singuri

În sezonul de toamnă, 35% dintre turiști aleg circuitele europene, 35% destinațiile exotice îndepărtate iar 30% destinațiile calde mai apropiate, precum Egipt, Iordania, Madeira sau Azore, potrivit consultanților DAL Travel, touroperator român specializat pe circuite premium și pe destinații exotice.

”Este evident că turiștii români își doresc să călătorească în continuare. Pentru sezonul de toamnă, preferințele turiștilor se orientează mai mult către destinații inedite, mai îndepărtate, și către servicii de calitate. Turiștii noștri optează, în marea lor majoritate, pentru hoteluri de 4 și 5 stele și pentru servicii personalizate. Firește, de un mare avantaj se bucură destinațiile verzi, urmate de cele galbene, însă foarte mulți turiști sunt vaccinați, astfel că pot opta pentru o varietate mai mare de destinații.  2021 a fost un an de revenire a circuitelor internaţionale, ţinând cont că multe ţări nu au mai avut graniţele închise precum în anul 2020, iar turiştii, în marea lor majoritate s-au vacccinat, au trecut prin boală, sau au acceptat să se testeze ori de câte ori a fost nevoie pentru a călători. Pe lângă sejururile clasice, de litoral şi de relaxare, mulţi turişti doresc să călătorească, să descopere şi să experimenteze cât mai multe destinaţii şi culturi în circuite de grup ”, declară Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Consultanții DAL Travel precizează: “Cele mai solicitate destinații de toamnă apropiate sunt Portugalia (Madeira și Azore), Italia, Franța, Islanda, Egipt, Tunisia, Maroc, Dubai, Iordania, Albania, Turcia (în special pentru circuite), iar ca destinații exotice și îndepărtate, sunt căutate America Latină (Mexic, Columbia, Ecuador cu Galapagos, Chile și Costa Rica), Africa (Kenya, Tanzania, Africa de Sud), Asia (Uzbekistan), dar și  Oceanul Indian (Sri Lanka, Maldive).

De asemenea, există cereri pentru Canada, care se va deschide inclusiv pentru români pe 7 septembrie. Printre destinațiile noi, dar pentru care au început să existe cereri, se numără Sultanatul Oman, Senegal, Gambia, Jamaica, dar și Sudanul sau Pakistanul de Nord.

Turiștii români care aleg destinații exotice sau calde precum Portugalia, Madeira și Azore, Egipt, Tunisia, Maroc, Dubai, Iordania, Mexic sau Sri Lanka preferă să combine plaja și atmosfera de sejur cu vizitarea principalelor atracții, precum croazieră pe Nil în Egipt, Cascada Victoria în Africa de Sud, Nazca în Peru sau safari în Kenya și Tanzania.

În cazul Islandei, o mare atracție va fi Aurora boreală, care poate fi admirată în lunile octombrie și noiembrie. În Italia, turiștii preferă să viziteze Lombardia, Liguria, Toscana, Puglia, Basilicata, Calabria sau insulele Sicilia sau Sardinia, iar în cazul Franței, Coasta de Azur sau Corsica. De asemenea, crește în topul preferințelor Turcia cu partea de sud est și cu regiunea Licia.

Durata medie a unui circuit într-o destinație exotică este de minim 11-12 zile, iar a unui sejur / circuit european sau într-o destinație mai apropiată, de 7-8 zile. Toamna, majoritatea turiștilor călătoresc cu prietenii, în cuplu sau, surprinzător, din ce în ce mai mulți singuri.

Cele mai accesibile circuite și pachete turistice premium pentru Europa și destinațiile apropiate pornesc de la 840 de euro de persoană, cu tot cu zbor inclus. De exemplu, această sumă este plătită de un turist care alege Turcia (coasta Liciei – Turcia de sud est) sau Franța (Alsacia și Lorena). Pentru circuite în Elveția sau Madeira, un turist va plăti de la 980 de euro.

Pentru alte continente, un circuit în Egipt cu croazieră pe Nil costă 950 de euro de persoană, un circuit în Iordania, 980 de euro, în Maroc 790 de euro, iar în Liban, 840 de euro.

Printre cele mai scumpe destinații și circuite se numără Chile (Insula Paștelui & Deșertul Atacama & Patagonia) – Argentina (Los Glaciares & Țara de Foc) – 4800 euro de persoană, Kenya – Tanzania – Zanzibar – 4400 euro de persoană, respectiv Uganda (parcuri naționale și safari) – 3900 euro de persoană.

Recent, DAL Travel a avut o cerere de circuit privat, safari în Tanzania și plajă în Zanzibar, la 9.800 de euro de persoană.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii