Update articol:

Transelectrica, după incidentul din 8 ianuarie: Obiectivele strategice pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru consolidarea rețelei electrice de transport

Obiectivele strategice ale Transelectrica pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru consolidarea rețelei electrice de transport, a transmis compania, dupa ce  Asociația Europeană a Operatorilor de Transport și Sistem din Europa (Entso-E) a dat publicității primele concluzii ca urmare a analizei preliminare a evenimentului produs la nivel european în data de 8 ianuarie 2021 și care a avut impact asupra zonei de nord-vest a României.
Astfel, ENTSO-E are în desfășurare o anchetă amănunțită în vederea clarificării condițiilor și cauzelor care au condus la producerea acestui eveniment în rețeaua de interconectată de transport al energiei electrice, a transmis Transelectrica, pe Facebook.
„În situația din data de 8 ianuarie 2021, specialiștii din Transelectrica – atât din Dispecerul Energetic Național, cât și din teritoriu – au acționat cu profesionalism și promptitudine pentru stabilizarea sistemului și readucerea rețelei electrice naționale de transport la condiții normale de funcționare într-un timp scurt, minimizând impactul evenimentului produs în rețeaua interconectată. Acest lucru a dovedit funcționalitate și viteză optimă de reacție. La siguranța Sistemului Electroenergetic Național, dar și a sistemului european, contribuie sute de profesioniști capabili să gestioneze situații critice inevitabile, care își fac datoria cu excelență. În plus, obiectivele strategice ale Transelectrica pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru consolidarea rețelei electrice de transport. Cel mai recent astfel de obiectiv atins a fost operaționalizarea, în luna decembrie 2020, a Liniei Electrice Aeriene 400 kV Oradea Sud – Nădab, finalizând astfel coridorul de transport Oradea Sud – Bekescsaba (HU).
În ceea ce privește analiza incidentului din rețeaua europeană interconectată, împreună cu celelalte state implicate, Transelectrica are o colaborare continuă cu organismele abilitate și furnizează toate datele necesare și participă activ în procesul de analiză stabilit. O astfel de investigație presupune analizarea unui volum imens de informații extrase din sistemele de conducere a proceselor, din sistemele de protecții și automatizări, atât a celor proprii, dar și ale producătorilor de energie electrică și ale operatorilor de distribuție, precum și de la toate instalațiile electrice din toate statele implicate, cu participarea de specialiști din mai multe sectoare de activitate. Concluziile unei astfel de investigații vor conduce la implementarea unor măsuri pentru întărirea rețelei europene și pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de incidente”, a declarat Cătălin NIȚU, președintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/03/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/03/2021)

Structura actionariat la data 26 februarie 2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (03/03/2021)

Notificare privind numarul si tipul de investitori

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (SIF2) (03/03/2021)

Reluare tranzactionare - ora 16:05 - conf Cod BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 303/03.03.2021 - aprobare oferta publica de cumparare actiuni Evergent Investments

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/03/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014