Update articol:
AGA la urgență

Transelectrica și Ministerul Economiei au aprobat un plan de restructurare a SMART SA, ce cuprinde necesitatea capitalizării cu 24 de milioane de lei

Sursa Facebook

Transelectrica SA (TEL) și Ministerul Economiei au aprobat în uninanimitate, într-o adunare generală ținută fără îndeplinirea formalităților de convocare, un plan de restructurare a filialei de mentenanță  SMART SA, ce cuprinde necesitatea capitalizării acesteia cu 24 de milioane de lei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

Consiliul de administrație al Filialei Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport ”Smart”- SA a adus la cunoștința acționarilor societății (CNTEE Transelectrica SA și Statul Român, prin Ministerul Economiei) deteriorarea semnificativă în ultima perioadă a situației financiare a societății, datorată lipsei resurselor financiare pentru plata obligațiilor legale și contractuale scadente, fapt ce a condus la acumularea unui volum total de obligații de plată cu scadența depășită de mai mult de 60 de zile în cuantum de 4,19 milioane de lei, conform comunicatului.

În aceste condiții, Consiliul de administrație al Smart SA a transmis spre aprobare acționarilor un Program de restructurare economico-financiara a activității Smart SA, ce conține ca element central necesitatea capitalizării Smart în cuantum de 24 de milioane de lei.

În considerarea rolului Smart SA de filială de mentenanță a rețelei electrice de transport, precum și datorită importanței deosebite pe care o are asigurarea activităților de mentenanță a rețelei în raport cu siguranța Sistemului Electroenergetic National, conducerea executivă a CNTEE Transelectrica SA a analizat în regim de urgență situația societății și a dispus inițierea demersurilor legale necesare pentru adoptarea măsurilor de soluționare a situației Smart, astfel încât să nu fie pusă în pericol continuitatea activităților de mentenanță și să se combată starea de insolventa a Smart SA, se mai arată în raport.

În baza art. 121 din Legea societăților nr. 31/1990, acționarii filialei Smart SA, respectiv CNTEE Transelectrica SA și Statul Român prin Ministerul Economiei, s-au întrunit în data de 28 martie 2019 în Adunarea generală a acționarilor, în cadrul căreia a fost aprobat în unanimitate Programul de restructurare economico-financiară a activității Smart SA.

Anterior, au apărut informații că angajaţii din cel puţin o sucursală a  SMART au intrat în grevă azi-dimineaţă, nemuţumiţi în primul rând că nu şi-au primit salariile, care şi aşa sunt foarte mici şi că nu există perspective pentru societate, după cum a relatat e-nergia.ro.

Conform Art. 121, din Legea 31/1990, acţionarii reprezentând întreg capitalul social vor putea, dacă nici unul dintre ei nu se opune, să ţină o adunare generală şi să ia orice hotărâre de competenţa adunării, fără respectarea formalităţilor cerute pentru convocarea ei.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021