Update articol:

Transilvania Investments încheie semestrul I 2022 cu un profit de peste 13 milioane de euro

Transilvania Investments a înregistrat un profit net de 68,77 milioane lei, în primul semestru, o creștere procentuală de 18,02% față de primele șase luni ale anului trecut, încheiate cu un profit de 58,27 milioane lei, potrivit unui comunicat al companiei. Veniturile nete din exploatare se ridicau, la finalul primului semestru al anului curent, la 80,94 milioane lei, în creștere cu 9,72%  față de perioada ianuarie – iunie 2021, în timp ce cheltuielile operaționale au scăzut cu 0,25 milioane lei, însumând 13,94 milioane.

Activul net a înregistrat, la sfârșitul lunii iunie 2022, valoarea de 1.355,85 milioane lei (0,63 lei/acțiune), în creștere cu 2,77 % comparativ cu primul semestrul al anului trecut, respectiv în scădere cu 1,76% față de valoarea înregistrată la data de 31 decembrie 2021. Activele totale ale Transilvania Investments, la data de 30 iunie 2022, înregistrează valoarea de 1.433,15 milioane lei.

Ne concentrăm pe proiecte pe termen mediu și lung, este important să aducem un plus de viziune și direcție investițională în companiile în care suntem deja acționari.„ , spune Radu Roșca, președinte Transilvania Investments. „Schimbările încep de la investiții în dimensiunea și calitatea resursei umane cu care gestionăm tot acest efort, până la investiții financiare care, chiar dacă au nevoie de timp să aducă rezultate, știm că vor aduce o plus valoare importantă pentru investitorii noștri.

Dintre proiectele demarate, în ultimele luni, se află investiția de peste 8 milioane de Euro în reabilitarea complexului Venus din stațiunea 1 Mai, deținut de Turism Felix, la care Transilvania Investments este acționar principal,  şi transformarea acestuia ȋntr-un aquapark modern. La Sibiu, Transilvania Investments a demarat procesul de reintegrare în circuitul social și economic a fostei platforme industriale Independența Sibiu, proiect aflat, în prezent, în fază de consultări comunitare.

Pentru derularea acestor proiecte și identificarea de noi oportunități de investiții în cadrul companiilor din portofoliu, Transilvania Investments a creat propriul departament de Business Development, procesul de recrutare pentru acesta fiind în continuare deschis. Această structură nouă din cadrul companiei se va ocupa și de identificarea de programe noi de finanțare pentru proiecte.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat pe Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

CEMACON SA (CEON) (30/09/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.09.2022