Update articol:

Tranzacţie de peste 2 miliarde de dolari -UBS va cumpăra Credit Suisse într-o afacere istorică, pentru a pune capăt crizei (Bloomberg şi FT)

Credit Suisse Group Zurich
  • UBS va plăti peste 2 miliarde de dolari în tranzacție intermediată de Guvern

UBS Group AG a fost de acord să cumpere Credit Suisse Group AG după ce și-a mărit oferta la peste 2 miliarde de dolari, în timp ce autoritățile se grăbesc să finalizeze o tranzacție înainte de luni, a informat duminică Financial Times, citând trei persoane cu cunoștințe directe despre situație.

UBS Group AG a fost de acord să cumpere Credit Suisse Group AG într-o afacere istorică, intermediată de guvern, menită să limiteze o criză de încredere care amenința să se răspândească pe piețele financiare globale, potrivit Bloomberg.

Autoritățile elvețiene doresc să schimbe legile țării pentru a evita votul acționarilor asupra tranzacției, deoarece se grăbesc să încheie tranzacția înainte de luni.

Banca elvețiană va plăti mai mult de 2 miliarde de dolari pentru rivalul său, potrivit unor persoane care cunosc această problemă, citate de Bloomberg. Va fi o tranzacție integrală cu acțiuni și va avea un preț mult mai mic faţă de prețul Credit Suisse la încheierea de vineri, când banca a fost evaluată la aproximativ 7,4 miliarde de franci (8 miliarde de dolari).
UBS va plăti acum puțin mai mult de 0,50 CHF pe acțiune, în creștere față de o ofertă de 0,25 CHF de astăzi, dar cu mult sub prețul de închidere al Credit Suisse de 1,86 CHF vineri.

Acționarii UBS – care nu vor fi consultați cu privire la tranzacția care va eluda regulile normale de guvernanță corporativă prin împiedicarea votului acționarilor UBS – sunt supărați. După cum notează FT, Vincent Kaufmann, directorul executiv al Fundației Ethos, care reprezintă fondurile de pensii elvețiene care dețin între 3% și 5% din Credit Suisse și UBS, a declarat pentru Financial Times că mișcarea de a ocoli votul acționarilor asupra tranzacției arată o guvernanță corporativă slabă.

„Nu pot să cred că membrii noștri și acționarii UBS vor fi fericiți de acest lucru”, a spus el. „Nu am văzut niciodată astfel de măsuri luate; arată cât de rea este situația.”

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023