Update articol:

Vladimir Putin: Tranziţia verde europeană abordată greşit a provocat ”isterie” pe piaţa energiei

Putin Sursa foto: en.kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a pus marţi pe seama tranziţiei către energia verde şi investiţiilor reduse în industria extractivă ceea ce el a descris drept ”isteria şi o anumită confuzie” pe pieţele europene, unde preţurile la energie cresc vertiginos, relatează agenţia Reuters.

Vorbind în timpul unei reuniuni guvernamentale, Putin a apreciat că este esenţial ca tranziţia către energia verde să se desfăşoare într-un mod lin şi a criticat ”deciziile dezechilibrate” şi ”paşii drastici”.

”Vedeţi ce se întâmplă în Europa. Este acolo o isterie şi o anumită confuzie pe pieţe. De ce? Pentru că nimeni nu ia această problemă în serios”, a explicat preşedintele rus. ”Unii speculează schimbările climatice, alţii subestimează unele lucruri, alţii încep să reducă investiţiile în industriile extractive. Este nevoie de o tranziţie lină”, a detaliat el.

Putin a pledat în acest sens pentru o dezvoltare sustenabilă a sectoarelor petrolului, gazelor naturale şi cărbunelui, susţinând că este important ca acestea să nu fie neglijate.

Rusia, un exportator major de petrol şi gaze naturale, se confruntă cu presiuni pentru a se angaja faţă de atingerea unei ţinte de ”zero emisii nete” de CO2 la summitul ONU privind schimbările climatice, care se va desfăşura luna viitoare în oraşul britanic Glasgow şi al cărui obiectiv este convenirea unor noi politici de combatere a schimbărilor climatice. Vladimir Putin nu a anunţat încă dacă va participa la această reuniune.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021