Update articol:

Trencadis a fost desemnată de Financial Times drept cea mai performantă companie românească din punct de vedere al ritmului de creștere

Trencadis, companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software pentru mediul guvernamental și cel de business, a fost desemnată de ziarul Financial Times drept cea mai performantă companie românească din punct de vedere al ritmului de creștere, într-un studiu realizat în randul celor mai dinamice 1.000 firme din Europa

 Astfel, compania Trencadis, cu ADN 100% antreprenorial românesc, ocupă locul 327 la nivel european în ierarhia companiilor cu cele mai bune performanțe, cu o creștere a veniturilor de 493,8% în perioada 2016-2019. Creșterea înregistrată de Trencadis se datorează, în principal, proiectelor noi de implementare sisteme complexe de infrastructură, aplicații de business și Big Data.

 Conform studiului, compania Trencadis ocupă primul loc în cadrul companiilor româneşti incluse în clasament. Topul de anul acesta, realizat de Financial Times și Statista, cuprinde, în total, șase firme din România care activează în domenii precum tehnologie, construcții și turism. Spre comparație, topul celor mai performante 1000 companii europene cuprinde 30 de firme din Polonia și 10 companii din Ungaria, majoritatea din domeniul tech.

Topul FT 1000 publicat de Financial Times este la cincea ediţie şi, alături de compania de cercetare Statista, stabileşte clasamentul companiilor din Europa care au înregistrat o creştere semnificativă a afacerii în intervalul 2016 – 2019.

Companiile europene cu cele mai mari creșteri înregistrate în perioada 2016 – 2019 sunt din domeniul energiei (locul 1: Bulb Energy, Marea Britanie), Fintech (locul 2: Sun Finance, Letonia), energie (locul 3: Everflow Group, Marea Britanie), Construcții (locul 4: Glencar Construction, Marea Britanie), tehnologie (locul 5: Spyrosoft, Polonia).

“Suntem onorați ca am fost selectați din nou de prestigioasa publicație de business Financial Times datorită rezultatelor înregistrate de echipa noastră care ne arată creșterea gradului de inovare în dezvoltarea soluțiilor informatice din sectorul public și privat din România. Aceste rezultate se datorează proiectelor complexe de infrastructură, aplicații de business și big data implementate pe piața românească și noilor proiecte din piața internațională, cum ar fi lansarea joint venture-ului elvețiano-croato-român AIOS Integrated Land Systems. Ne propunem ca în 2021 să consolidăm parteneriatele strategice tehnologice pe care le-am dezvoltat în ultimii ani prin crearea unor linii noi de business având ca rezultat o creștere organică sustenabilă”, declară Mihnea Mihailescu, Deputy CEO Trencadis.

Au contribuit la evoluția cifrei de afaceri investițiile în creșterea competențelor tehnice ale echipei, precum și parteneriatele pentru tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluții de tip big data, plus materializarea proiectelor externe. De asemenea, anul 2020 a marcat o dezvoltare a liniei de business dedicată sectorului medical, prin implementarea a trei proiecte în domeniul cercetării genetice și diagnosticului bolilor oncologice.

Pentru 2021, compania Trencadis estimează o creștere susținută a cifrei de afaceri, cu un ritm similar celui înregistrat în ultimii ani, iar creșterea organică va fi completată de un proces amplu de consolidare prin achiziții și investiții în start-up-uri inovatoare.

 

BVB | Știri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (05/12/2022)

Convocare AGOA 12 (13) ianuarie 2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (05/12/2022)

Tranzactii intre parti afiliate EFSA - OPCOM

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (05/12/2022)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/12/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 28 noiembrie - 2 decembrie 2022