Update articol:

Trilaterală/Ministrul de Externe turc, Mevlut Cavuşoglu: Regiunea Mării Negre este casa noastră comună

Mevlut Cavuşoglu Bogdan Aurescu Sursa foto: mae.ro

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turce, Mevlut Cavuşoglu, a declarat vineri că regiunea Mării Negre este “casa noastră comună” şi trebuie să fie “ţinută departe de tensiuni”.

Ieri (joi – n.r.), împreună cu Bogdan Aurescu m-am adresat panelului cu privire la parteneriatul strategic pe care îl avem. Relaţiile noastre sunt un exemplu pentru întreaga regiune. (… ) Acesta nu este doar un forum de discuţie, ci a produs şi multe proiecte de cooperare şi astăzi facem schimb de idei legate de ministerialele NATO şi de Summitul NATO din iunie. Astăzi vreau să subliniez importanta unităţii şi solidarităţii. Regiunea Mării Negre este casa noastră comună şi trebuie să ne asigurăm că această regiune este ţinută departe de tensiuni. Pe toţi ne preocupă evoluţiile recente, dar am primit ştiri promiţătoare de curând şi sperăm că dialogul şi diplomaţia vor prevala. Mai sunt şi alte aspecte presante la care trebuie să răspundem, Afganistan, NATO şi Summitul NATO şi am discutat toate aceste aspecte şi vom continua să ne coordonăm politicile”, a spus Mevlut Cavuşoglu, după sesiunea plenară a Reuniunii Trilaterale pe teme de securitate România, Polonia şi Turcia, potrivit Agerpres.

El a adăugat că iniţiativa în privinţa reuniunii trilaterale a început acum 9 ani, iar anul viitor va fi sărbătorit cel de-al 10-lea an în Turcia.

Reuniunea trilaterală România-Polonia-Turcia, la nivelul miniştrilor Afacerilor Externe, a început vineri la Bucureşti cu o sesiune plenară.