Update articol:

Trump a cerut şefilor Trezoreriei şi Departamentului de Energie să conceapă un plan care să susţină financiar industria de petrol şi gaze

Companiile americane – în special cele din sectorul petrolier – au suferit o lovitură grea din cauza prăbușirii piețelor petroliere în ultima săptămână, întrucât pandemia globală a dus la o scădere dramatică a prețurilor la petrolul în întreaga lume.

 

“Nu vom lăsa niciodată marea industrie a petrolului și gazelor din SUA să fie la pământ. Am cerut Secretarului Departamentului Energiei și Secretarului Trezoreriei să formuleze un plan care să pună la dispoziție fonduri, astfel încât aceste companii și locurile de muncă extrem de importante să fie asigurate mult timp de aici înainte!“, a scris Trump pe  Twitter.

 

 

Trump nu a specificat ce sume anume vor fi puse în joc sau ce companii urmează să le primească.

Luni, petrolul intermediar Texas (WTI, de referinţă pentru America) a înregistrat o prăbuşire istorică de 305% în contractele futures cu furnizare în mai, care au avut termenul limită marţi şi au închis pe teren negativ, la – 37,63 dolari.

Prăbuşirea înregistrată luni de cotaţia ţiţeiului WTI a fost cauzată, parţial, de saturaţia depozitului petrolier de la Cushing, statul Oklahoma, unul din cele mai importante din SUA.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA

SOCEP S.A. (SOCP) (02/12/2020)

Corectia valorii dividendului brut per actiune

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (02/12/2020)

Semnarea unui contract de creditare: ProCredit Bank - Dendrio

TURBO LONG ON BRD GROUPE SICIETE GENERALE SA (RCBRDTL3) (02/12/2020)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG - modificare limita variatie din 03.12.2020