Update articol:

Trump dă în judecată Deutsche Bank și Capital One ca să blocheze investigaţiile privind tranzacţiile sale financiare

Sursa: www.whitehouse.gov

Președintele american Donald Trump, trei dintre copiii săi, precum și Organizația Trump au dat în judecată Deutsche Bank și Capital One într-un efort de a bloca băncile să răspundă citaţiilor Congresului

New York Times în martie: “Deutsche Bank a împrumutat peste 3 miliarde de dolari lui Trump înainte de a deveni președinte”                                                                                                                                                                                            

Președintele american Donald Trump, trei dintre copiii săi și organizația Trump au dat în judecată Deutsche Bank și Capital One, în încercarea de a bloca cele două instituţii să răspundă citațiilor  din Congres privind investigațiile referitoare la tranzacţiile sale financiare, potrivit unei cereri depusă ieri la instanță, citată de CNBC.  Congresul a  emis o citație către Deutsche Bank la începutul acestei luni, iar banca germană a declarat în ianuarie că a primit întrebări din partea comisiilor controlate de democrați despre legăturile sale cu Trump.  

În plângerea depusă ieri, echipa președintelui a susținut că oponenții săi politici care conduc Comitetul pentru Servicii Financiare al Congresului Statelor Unite, se află într-o “expediție de pescuit”.

În plângere se spune: “Acest caz implică citații ale Congresului care nu au un scop legitim sau legal. Citațiile au fost emise pentru a-l hărțui pe președintele Donald J. Trump, pentru a cerceta toate aspectele legate de finanțele sale personale, de afacerile sale, de viaţa sa privată şi a familiei şi de a găsi orice informație care ar putea fi folosită pentru a-i cauza daune politice. Nu există motive pentru a stabili alt scop decât unul politic “.

În plângere se arată că cele două bănci au oferit de mult timp servicii bancare pentru familia Trump, iar citațiile care vor evidența completă a înregistrărilor financiare sunt excesive.

Echipa de avocaţi a lui Trump solicită instanței să declare că citațiile Congresului “sunt invalide și inaplicabile” și să emită o “ordonanță permanentă prin care citațiile sunt anulate”. În plus, plângerea solicită o interdicție permanentă de interzicere a Deutsche Bank și Capitalul One să dezvăluie şi să furnizeze informațiile solicitate.

Măsura a intervenit după ce președintele și avocatul său l-au dat în judecată pe președintele Comitetului pentru Supraveghere al Camerei Democrate, Elijah Cummings, pentru a bloca o citație trimisă în luna aprilie prin care solicita informații despre finanțele președintelui. În plângere, avocații lui Trump au spus că democrații au “declarat un război politic total” împotriva lui.

New York Times a scris în luna martie că Deutsche Bank l-a împrumutat pe Trump cu mai mult de 2 miliarde de dolari înainte de a deveni președinte.

Ca răspuns la cele mai recente evenimente, un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a declarat pentru NBC News: “Rămânem angajați să furnizăm informații adecvate tuturor investigațiilor autorizate și vom respecta ordinul judecătoresc privind astfel de investigații”.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022