Update articol:

Trump evocă “Game of Thrones”, transmiţând avertismente Iranului

Preşedintele SUA Donald Trump şi-a publicat pe Twitter o fotografie dramatică în stilul serialului “Game of Thrones”, făcând astfel aluzie la viitoarele sancțiuni impuse Iranului.

În imagine, Trump se uită în afara camerei, în timp ce se deplasează înainte, pe un fundal gri. Cuvintele: “Vin sacţiunile, 5 noiembrie” trec peste pieptul lui Trump. Fontul este acelaşi cu cel folosit în “Game of Thrones”.

Pe 5 noiembrie intră în vigoare o nouă rundă de sancţiuni americane ce urmează retragerii SUA din acordul privind programul nuclear iranian, obiectivul principal al Washingtonului fiind să priveze Teheranul de cât mai multe venituri din petrol, pentru a limita posibilităţile Iranului de a-şi susţine programele de înarmare şi finanţarea unor conflicte din regiune sau acţiuni teroriste.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat vineri că Washingtonul va scuti temporar opt ţări de la aplicarea sancţiunilor reinstituite de SUA împotriva Iranului, fără să precizeze care sunt acestea, confirmând însă că printre ele nu se află niciuna din UE. Unii observatori cred că astfel de derogări vor primi Coreea de Sud, India, Turcia şi probabil chiar China. Surse politice de la Ankara au anunţat deja că Turcia se numără printre ţările care vor putea să cumpere în continuare petrol iranian.

Pompeo a precizat că nu se vor acorda derogări Uniunii Europene, care a decis crearea unei entităţi speciale prin care să fie ocolite sancţiunile americane împotriva Iranului şi să fie protejate companiile europene.

 

BVBStiri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

VES SA (VESY) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020