Update articol:
"VESTELE GALBENE" VOR SĂ PARALIZEZE FRANŢA ÎN WEEKEND

Turnul Eiffel şi mai multe muzee pariziene vor fi închise, din cauza protestelor anunţate la Paris

Turnul Eiffel şi mai multe muzee pariziene, între care Luvrul şi Musee D’Orsay, au anunţat că îşi vor închide porţile sâmbătă, când sunt anunţate ample manifestaţii ale “vestelor galbene” şi care ar putea, potrivit guvernului francez, să degenereze în manifestări de “mare violenţă”.

Ministerul francez de Interne a mobilizat 89 de mii de poliţişti, în toată Franţa, de teama unor noi episoade de haos. Parisul a avut parte săptămâna trecută de unele dintre cele mai grave violenţe din ultimele decenii, cu sute de arestări şi numeroşi răniţi.

“Evenimentele anunţate pentru sâmbătă 8 decembrie la Paris nu permit primirea de vizitatori în condiţii de siguranţă, SETE a luat decizia de a închide Turnul Eiffel”, a anunţat într-un comunicat societatea care administrează Turnul Eiffel. Biletele cumpărate online pentru o vizită prevăzută pentru 8 decembrie vor fi “rambursate automat” fără a fi nevoie de demersuri speciale din partea clienţilor, a precizat SETE, potrivit Agerpres, care îşi cere scuze vizitatorilor pentru neplăcerile create.

“Nu putem să ne asumăm riscul, în condiţiile în care cunoaştem ameninţările”, a declarat la postul de radio RTL ministrul culturii, Franck Riester, care a precizat că Arcul de Triumf, asaltat în timpul protestelor de sâmbăta trecută, va beneficia de “o protecţie sporită”.

Sâmbătă vor fi închise şi muzeele pariziene Luvru şi Orsay, alături de Grand Palais, Petit Palais şi Orangerie, precum şi Opera din Paris, asemeni centrelor comerciale de pe bulevardul Champs Elysees.

Prefectura Poliţiei din Paris a recomandat centrelor comerciale din zona Champs Elysees, care include atât bulevardul cât şi străzile adiacente, să-şi închidă sâmbătă porţile. A cerut de asemenea să fie înlăturate din locurile sensibile orice material folosit în construcţii care ar putea servi ca proiectile.

Premierul francez Edouard Philippe, a declarat joi că peste 89.000 de membri ai forţelor de ordine vor fi mobilizaţi sâmbătă în Franţa, dintre care 8.000 la Paris, în cadrul unei noi zile de mobilizare a”Vestelor galbene”, relatează AFP.

Douăsprezece vehicule blindate ale jandarmeriei (VBRG) vor fi utilizate la Paris, a adăugat şeful guvernului, referindu-se la un dispozitiv “excepţional”. Aproximativ 65.000 de membri ai forţelor de ordine, între care 5.000 la Paris, au fost desfăşuraţi sâmbăta trecută într-o zi care fost marcată de scene de revoltă, inclusiv în capitală.

Guvernul a renunţat la taxa pe combustibil, care a inflamat spiritele, însă manifestanţii au acum alte doleanţe: creşterea pensiei minime şi reducerea vârstei de pensionare.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014