Update articol:

Twitter restricționează contul de campanie al lui Trump, din cauza postării unui articol controversat despre Joe Biden

https://nypost.com/2020/10/14/email-reveals-how-hunter-biden-introduced-ukrainian-biz-man-to-dad/ https://nypost.com/2020/10/14/email-reveals-how-hunter-biden-introduced-ukrainian-biz-man-to-dad/

”Este atât de îngrozitor ca Twitter şi Facebook să retragă articolul despre e-mailurile care sunt o probă irefutabilă împotriva lui Joe adormitul şi a fiului său Hunter din New York Post”, a scris miercuri pe Twitter Trump, apreciind că ”nu e nimic mai rău decât un lider politic corupt”.

Aceste mesaje relansează acuzaţii formulate împotriva lui Joe Biden de către tabăra lui Donald Trump, potrivit cărora el ar fi ajutat grupul ucrainean în domeniul gazelor naturale Burisma să scape de anchete de corupţie. Hunter Biden a făcut parte din 2014 în 2019 din Consiliul de Administraţie al societăţii ucrainene, iar Joe Biden neagă că a discutat cu fiul său despre activităţile acestuia în străinătate pe când era vicepreşedinte.

Într-un editorial, tabloidul – unul dintre cele mai citite în ţară – denunţă ”cenzura Facebook cu scopul de a ajuta campania lui Joe Biden”. ”Cenzuraţi mai întâi, puneţi întrebări după aia. Aceasta este o atitudine scandaloasă pentru una dintre platformele cele mai puternice din Statele Unite”, se denunţă în editorial, în care Facebook este acuzată că a devenit ”o maşină de propagandă”.

Senatorul republican Josh Hawley a denunţat ”părtinirea” Facebook şi o blocare ”se pare selectivă” a unui articol cu privire la ”o faptă potenţial contrară eticii unui candidat la preşedinţie”.

Alt senator republican, Ted Cruz, denunţă ”ipocrizia” Twitter, care ”le permite utilizatorilor săi să împărtăşească informaţii din surse mai puţin sigure despre alţi candidaţi”.

Potrivit News.ro, The New York Post scrie că şi-a procurat o copie a unui hard disk al unui laptop lăsat la reparat – în aprilie 2019 – de către Hunter Biden într-un magazin din Delaware, fieful lui Joe Biden. Fără veşti de la proprietar, reparatorul ar fi predat laptopul FBI câteva luni mai târziu, după ce a făcut o copie a hard diskului, pe care a trimis-o avocatului personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani. Rudy Giuliani ar fi furnizat ulterior copia tabloidului.

Potrivit cotidianului, un mesaj de pe hard diskul computerului ar dovedi că Hunter Biden i-ar fi prezentat tatălui său un reprezentant al Burisma. La 17 aprilie 2015, Vadim Pojarskïi, un membru al conducerii grupului ucrainean, îi mulţumesşte lui Hunter Biden pentru o invitaţie la Washington care ”oferă ocazia de a-l întâlni pe tatăl dvs. şi de a petrece timp împreună”.

Fără să dezmintă existenţa computerului sau a mesajelor pe care le conţinea, un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, Andrew Bates, a declarat că fostul vicepreşedinte nu s-a întâlnit cu Vadim Pojarskïi, potrivit programului său oficial de la acea vreme.

Bates l-a acuzat deja pe Rudy Giuliani de răspândirea unor ”teorii ale complotului discreditate” şi a denunţat ”alianţa sa cu personaje legate de (serviciile) ruse de informaţii”.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/03/2023)

SNN anunta semnarea unui MoU cu ENEC

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (20/03/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (20/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13.03.2023-17.03.2023

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (20/03/2023)

Litigiu privind Hotararea AGEA 4/21.03.2022

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (20/03/2023)

Autorizare modificare in conducerea executiva a SAI Muntenia Invest