Update articol:

Twitter suspendă permanent contul lui Donald Trump, spunând că circulă planuri pentru proteste armate în 17 ianuarie, inclusiv un atac asupra clădirilor Capitoliului

Twitter a suspendat vineri permanent contul lui Donald Trump invocând riscurile “incitării la violenţă” din partea preşedintelui american, la două zile după ce protestul susţinătorilor săi a degenerat în violenţe iar clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt, informează AFP.

Twitter a anunţat că se teme că cele mai recente tweet-uri ale lui Trump vor fi interpretate ca sprijinind revolte și că planurile pentru viitoare proteste armate au proliferat deja atât pe platformă, cât și în afara acesteia, inclusiv un atac propus asupra clădirilor Capitoliului pe 17 ianuarie.

“După o analiză atentă a tweet-urilor recente de pe contul @realDonaldTrump şi a contextului acestora am suspendat definitiv contul din cauza riscului de a continua incitarea la violenţă”, a precizat compania americană într-o postare, potrivit Reuters.

Trump nu-și mai poate accesa contul, iar tweet-urile și fotografia de profil au fost șterse. Trump avea 88,7 milioane de adepți înainte de suspendarea contului. Conturile instituționale precum @POTUS și @WhiteHouse sunt încă active.

Trump a postat ulterior o declarație din contul @POTUS înainte ca aceasta să fie ștearsă. Vineri mai târziu, aceeași declarație a fost distrbuită de contul Twitter al campaniei Trump.

„După cum am spus, folosirea unui alt cont pentru a încerca să evităm o suspendare este împotriva regulilor noastre”, a spus un purtător de cuvânt al Twitter într-o declarație.

Twitter a spus că nu va suspenda conturile instuiționale precum @POTUS, cu excepția cazului în care ar trebui să facă acest lucru pentru a evita daunele din lumea reală, dar că ar putea limita capacitățile acestor conturi. Aceste conturi vor fi transferate la următoarea administrație.

Trump a acuzat angajații Twitter că s-au „coordonat cu democrații și cu stânga radicală în scoaterea contului meu de pe platforma lor, ca să mă reducă la tăcere – și pe VOI , cei 75.000.000 de mari patrioți care m-ati votat. Twitter poate că e o companie privată, dar fără sprijinul guvernului de a furniza secțiunea 230, aceasta nu ar mai exista”.

Trump se referea la secțiunea 230 din Legea privind decența în comunicații, legea care protejează platformele tehnologice de răspunderea legală pentru postările utilizatorilor lor și pentru moderarea acestora. Contul campaniei Trump a distribuit  o imagine a logo-ului Twitter, de obicei albastru, în roșu, cu un ciocan și o seceră galbene, simboluri asociate comunismului.

Facebook şi alte platforme au suspendat, de asemenea, profilul lui Donald Trump pe o perioadă nedeterminată.

BVBStiri BVB

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/09/2021)

Convocare AGA O & E 28(29).10.2021

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021