Update articol:

UBS ar putea acorda stimulente pentru a-i păstra pe unii bancheri de la Credit Suisse (Reuters)

UBS Group AG le-a spus bancherilor Credit Suisse de la divizia de gestionare a averilor că ar putea beneficia de stimulente financiare, pentru a-i convinge să rămână, în condiţiile în care grupul elveţian încearcă să-i liniştească pe principalii angajaţi după preluare, au declarat luni pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, citate de Agerpres.

La Zurich, angajaţii Credit Suisse de la divizia de gestionare a averilor s-au întâlnit cu Iqbal Khan, preşedintele diviziei globale de gestionare a averilor de la UBS şi cu Francesco de Ferrari, responsabilul Credit Suisse pentru divizia de gestionare a averilor, care au dat asigurări angajaţilor că cele două bănci vor putea acţiona “ca o mare familie”. De asemenea, oficialii au confirmat că vor fi acordate stimulente pentru cei care nu demisionează, cel mai probabil fiind vorba de angajaţii de la ghişeu, susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al UBS nu a dorit să comenteze.

UBS a anunţat duminică că va plăti trei miliarde de franci elveţieni (3,23 miliarde de dolari) pentru Credit Suisse, tranzacţia urmând să se încheie până la finalul lui 2023. De la Trezoreria americană şi până la Banca Centrală Europeană, această preluare a fost salutată imediat de cei care se temeau de noi turbulenţe pe pieţele financiare, deja îngrijorate de recenta prăbuşire a Silicon Valley Bank şi a mai multor bănci regionale din SUA.

Este prima salvare a unei bănci globale de la criza financiară din 2008.

Înaintea tranzacţiei, Credit Suisse lucra la un plan ce viza concedierea a 9.000 de angajaţi iar sursele susţin că acum cifra ar putea ajunge la 10.000.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023