Update articol:

UBS: Investitorii ar trebui să cumpere aur acum şi să îşi plaseze banii în obligațiunile guvernamentale chineze

pixabay.com pixabay.com
  • “Ne place aurul, deoarece credem că va atinge aproximativ 2.000 de dolari pe uncie până la sfârșitul anului ”, a declarat Kelvin Tay, director regional de investiții la UBS Global Wealth Management pentru CNBC

  • Prețurile aurului au înregistrat maximuri record anul acesta – peste 2.000 de dolari pe uncie pentru prima dată. Cu toate acestea, recent, prețurile au scăzut și s-au tranzacționat ultima dată la aproximativ 1.884 USD pe uncie

  • Un analist UBS recomandă ca investitorii să îşi plaseze banii în obligațiunile guvernamentale chineze, deoarece acestea vor fi incluse în principalul furnizor de indici FTSE Russell’s World Government Bond Index. Includerea, din octombrie 2021, este destinată să aducă miliarde de dolari în China

 

Investitorii ar trebui să-și pună banii în aur acum, deoarece reprezintă o „acoperire foarte bună” înaintea evenimentelor de risc precum alegerile din SUA, potrivit UBS Global Wealth Management, citat de CNBC.

„Ne place aurul, deoarece credem că va atinge aproximativ 2.000 de dolari pe uncie până la sfârșitul anului”, spune Kelvin Tay, directorul regional de investiții al firmei.

„Și aurul are o anumită acoperire”, a spus Tay. „În (caz) de incertitudine din cauza alegerilor din SUA și a pandemiei Covid-19, aurul este un plasament foarte bun. Iar slăbiciunea sa recentă reprezintă o mare oportunitate pentru investitori ”, a adăugat el.

Prețul aurului a ajuns la recorduri anul acesta – și a depășit 2.000 de dolari pe uncie pentru prima dată în istorie. Cu toate acestea, recent, prețurile au scăzut din nou și s-au tranzacționat ultima dată la aproximativ 1.880 USD pe uncie.

Metalul prețios este, de asemenea, atractiv datorită ratei scăzute a dobânzii, a subliniat Tay.

Dacă ratele dobânzilor rămân scăzute, așa cum a indicat Fed, costul de oportunitate al deținerii aurului – un activ fără randament – va fi „destul de scăzut”, a adăugat el.

Acest lucru se datorează faptului că investitorii nu renunță la dobânzi care ar fi câștigate în caz contrar din randamentul activelor.

Tay a recomandat, de asemenea, ca investitorii să îşi plaseze banii în obligațiunile guvernamentale chineze, deoarece acestea vor fi incluse în principalul furnizor de indici FTSE Russell’s World Government Bond Index. Includerea, din octombrie 2021, este destinată să aducă miliarde de dolari în China.

Tay a subliniat că randamentele obligațiunilor guvernamentale chineze, la 2,5%, sunt mai mari decât alte regiuni, comparativ cu randamentele SUA la 0,6% și randamentele europene la niveluri în mare parte negative.

„Este un randament foarte mare pentru un guvern de foarte bună calitate, cu bilanțuri foarte puternice”, a spus el.

 

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera