Update articol:

Ucraina: Boris Johnson avertizează că o invazie rusă ar fi dezastruoasă

Boris Johnson Boris Johnson

Premierul Boris Johnson a avertizat Rusia că invadarea Ucrainei ar fi „dezastruoasă” și ar fi o „afacere dureroasă, violentă și sângeroasă”, potrivit BBC.

Vorbind în timp ce Ministerul de Externe a decis ca o parte din personalul ambasadei din Ucraina să plece, premierul britanic a spus că situația este „destul de sumbră”, dar războiul nu este inevitabil. El a spus că Regatul Unit „este lider în crearea unui pachet de sancțiuni economice” împotriva Rusiei și furnizează armament defensiv Ucrainei.

NATO a pus forțele în așteptare, potrivit BBC, în condiţiile în care aliații NATO trimit nave și avioane de luptă suplimentare în Europa de Est pentru a întări apărarea și a crește descurajarea, ca răspuns la acumularea continuă a forțelor ruse.

Rusia a negat planurile de acțiune militară, dar se estimează că 100.000 de soldați s-au adunat la granița cu Ucraina. Șeful NATO a avertizat despre riscul unui nou conflict în Europa.

Kremlinul a acuzat NATO de escaladarea tensiunilor odată cu această mișcare. Rusia consideră alianța drept o amenințare și cere garanții legale că nu se va extinde mai la est, inclusiv în Ucraina. Dar SUA au spus că problema reală este agresiunea Rusiei, nu expansiunea NATO.

Președintele american Joe Biden urmează să aibă o conferință video cu liderii UE, secretarul general al NATO și Boris Johnson mai târziu în această seară.

Johnson a spus: „Informațiile sunt foarte clare, există 60 de grupuri de luptă ruse la granițele Ucrainei, planul pentru un război fulger care ar putea distruge Kievul este unul pe care toată lumea îl poate vedea. Trebuie să lămurim foarte clar Kremlin şi Rusia că acesta ar fi un pas dezastruos”.

 

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare