Update articol:

Niciuna dintre părți nu dă înapoi în conflict, spune un înalt oficial NATOCNN

Un înalt oficial al NATO a declarat luni că semnele indică un impas în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, forțele terestre ruse rămânând blocate și aeronavele de luptă rusești neputând atinge superioritatea aeriană asupra Ucrainei, potrivit CNN.

„Dacă nu suntem deja într-un impas, ne apropiem rapid de unul”, a spus oficialul reporterilor în timpul unei conferințe la sediul NATO. „Nu ajungi în acest punct dacă nu ai făcut o serie de greșeli”, a adăugat oficialul.

Oficialul a menționat că un impas este totuși deosebit de periculos, având în vedere modul în care Rusia a recurs la utilizarea armelor mai puțin precise și mai brutale împotriva țintelor civile de când campania sa s-a blocat.

„Vor renunța ucrainenii? Nu. Și au fost foarte clari că nu vor renunța”, a spus oficialul. „Deci, ce se întâmplă atunci când aceste două forțe se confruntă în acest fel?”

Nici Rusia nu dă înapoi, în ciuda pierderilor, a spus oficialul. În ultimele zile, forțele ruse au continuat să adune întăriri și să încerce să îmbunătățească sprijinul logistic atât în ​​direcțiile operaționale de la Kiev, cât și în cele din sud, a spus oficialul. Între timp, guvernul belarus „pregătește mediul pentru a justifica o ofensivă a Belarusului împotriva Ucrainei”, a adăugat oficialul. Oficialii ucraineni au avertizat public că Belarus s-ar putea alătura războiului.

Rămâne evaluarea NATO că obiectivul principal al Rusiei este în continuare să cucerească capitala ucraineană și să forțeze o schimbare a guvernului acolo, precum și să forțeze Ucraina să adopte o poziție neutră cu NATO și să se demilitarizeze.

BVB | Știri BVB