Update articol:

UE şi Marea Britanie dezaprobă decizia unilaterală a SUA de a interzice intrarea în SUA a europenilor din spaţiul Schengen

SUA sursa Pixabay
  • Se pare că măsura nu vizează Marea Britanie  

Uniunea Europeană a denunţat, astăzi, decizia luată unilateral de SUA de a impune o interdicţie de intrare persoanelor care au călătorit recent în Europa şi a subliniat că actuala criză cauzată de noul coronavirus este una globală şi soluţionarea sa presupune cooperare.

”Coronavirusul este o criză globală, nu limitată la vreun continent şi necesită cooperare mai degrabă decât acţiune unilaterală. Uniunea Europeană dezaprobă faptul că decizia SUA de a impune o interdicţie de călătorie a fost luată în mod unilateral şi fără consultare. Uniunea Europeană adoptă măsuri ferme pentru a limita răspândirea virusului”, menţionează preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, Ursula von der Leyen şi Charles Michel, într-o declaraţie comună postată pe website-urile celor două instituţii.

Uniunea Europeană va evalua joi situaţia după decizia preşedintelui american Donald Trump de a le interzice europenilor să intre în SUA pentru a limita răspândirea pandemiei cauzate de noul coronavirus, a anunţat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit AFP.

“Perturbarea economică trebuie evitată”, a adăugat Michel pe Twitter, la câteva ore după decizia preşedintelui american Donald Trump de a suspenda pentru 30 de zile intrarea în SUA a oricărui străin care a călătorit recent în Europa, o măsură care nu vizează Marea Britanie.

Şi Marea Britanie, prin vocea ministrului britanic de finanţe Rishi Sunak, a criticat decizia preşedintelui american Donald Trump de a suspenda intrarea europenilor în SUA, afirmând că eficienţa acestei măsuri, care nu vizează Marea Britanie, “nu a fost dovedită”, potrivit AFP.

“Nu cred că asta e ceea ce trebuie făcut”, a afirmat Sunat la BBC.

“Conform sfaturilor pe care noi le primim, nu este dovedit că astfel de interdicţii de călătorie au un efect concret”, a mai declarat el.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri suspendarea pentru 30 de zile a intrării în SUA a persoanelor care au călătorit recent în Europa, cu excepţia cetăţenilor americani, o măsură dură care vizează limitarea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Măsura, care va intra în vigoare vineri la miezul nopţii, ora Washingtonului (sâmbătă ora 04:00 GMT), va viza orice persoană care a fost în interiorul spaţiului Schengen (din care fac parte 26 de ţări europene între care se aplică libertatea de mişcare) în interval de 14 zile înaintea încercării de a intra pe teritoriul SUA.

Restricţiile includ, de asemenea, excepţii importante pentru anumite persoane ce deţin viză de intrare în SUA şi pentru numeroase persoane cu o legătură familială cu un cetăţean sau rezident american, potrivit Agerpres.

Bilanţul epidemiei în SUA a ajuns miercuri la 37 de decese, dintre care 29 în statul Washington (nord-vestul SUA), în timp ce numărul cazurilor confirmate de infecţie cu noul coronavirus a depăşit 1.300.

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii