Update articol:

UiPath obţine 750 de milioane de dolari într-o nouă rundă de finanţare, compania fiind evaluată la 35 miliarde de dolari

UiPath, primul unicorn românesc, a anunţat luni că a obţinut 750 de milioane de dolari într-o nouă rundă de finanţare care evaluează producătorul de software la 35 de miliarde de dolari, înaintea ofertei publice iniţiale (IPO), care ar urma să aibă loc anul acesta, transmite Reuters.

Runda de finanţare a fost condusă de investitorii existenţi  Alkeon Capital şi Coatue, iar la operaţiune au luat parte şi Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global şi fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates Inc.

Startup-ul cu sediul în New York a declarat în decembrie că a depus documentaţia de IPO la Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA.

Reuters a raportat în septembrie că UiPath, care ajută companiile să automatizeze sarcini repetitive și de rutină în domenii precum contabilitatea și resursele umane, era în stadiul angajării băncilor pentru IPO-ul  în 2021. Pandemia a stimulat activitatea UiPath, deoarece trecerea la munca la distanță a determinat companiile să își intensifice căutarea de soluții automate.

Directorul general, Daniel Dines, declara recent că clienţii UiPath din sectoarele de retail, sănătate şi finanţe utilizează serviciile companiei pentru a face faţă unei modificări semnificative a cererii provocată de pandemia de coronavirus, potrivit Agerpres.

Înfiinţată în România, în anul 2005, sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re. Compania avut în 2019 venituri de 360 milioane dolari, după ce a ajutat unele dintre cele mai mari companii americane să îşi automatizeze procesele de rutină.

În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania şi-a mutat sediul general la New York.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/07/2024)

Deconectarea automata a Unitatii 1 CNE Cernavoda

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (19/07/2024)

Incheiere act aditional la contractul de finantare cu Raiffeisen Bank

AAGES S.A. (AAG) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014