Update articol:

Un atac cibernetic masiv lovește site-urile web ale guvernului ucrainean, pe fondul tensiunilor din Rusia

Un atac cibernetic masiv care îi avertizează pe ucraineni „să se teamă și să se aștepte la ce este mai rău” a afectat site-urile guvernamentale joi seară, lăsând unele site-uri inaccesibile vineri dimineața și determinând Ucraina să deschidă o investigație, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei a declarat pentru Reuters că este prea devreme pentru a spune cine ar putea fi în spatele atacului, dar a spus că Rusia a fost în spatele unor atacuri similare în trecut.

Atacul cibernetic, care a afectat Ministerul Afacerilor Externe, cabinetul de miniștri și Consiliul de Securitate și Apărare, printre altele, are loc în timp ce Kievul și aliații săi au tras un semnal de alarmă cu privire la o posibilă nouă ofensivă militară asupra Ucrainei. Rusia a negat anterior că a fost în spatele atacurilor cibernetice asupra Ucrainei.

“Ucraineni! Toate datele dumneavoastră cu caracter personal au fost încărcate în rețeaua publică. Toate datele de pe computer sunt distruse, este imposibil să le recuperaţi”, anunţă un mesaj vizibil pe site-urile guvernamentale piratate, scris în ucraineană, rusă și poloneză.

“Toate informațiile despre dvs. au devenit publice, temeți-vă și așteptați-vă la ce este mai rău. Aceasta este pentru trecutul, prezentul și viitorul vostru.”

Statele Unite au avertizat joi că amenințarea unei invazii militare ruse este mare. Rusia a spus că dialogul continuă, dar se află într-o fundătură, încercând să convingă Occidentul să interzică Ucrainei să adere la NATO și să anuleze decenii de expansiune a alianței în Europa – solicitări pe care Statele Unite le-au numit „inacceptabile”.

„Este prea devreme pentru a trage concluzii, dar există un istoric lung de atacuri ale Rusiei împotriva Ucrainei în trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe pentru Reuters. Un înalt oficial de securitate ucrainean a declarat pentru Reuters: „Toți subiecții securității cibernetice erau conștienți de astfel de posibile provocări din partea Federației Ruse. Prin urmare, răspunsul la aceste incidente este ca de obicei”.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)