Update articol:

Un furnizor de energie din Marea Britanie și-a cerut scuze, după ce le-a sugerat clienților să se încălzească iarna aceasta mâncând ghimbir

Un furnizor de energie din Marea Britanie a fost nevoit să își ceară scuze, după ce le-a sugerat clienților să se încălzească iarna aceasta mâncând ghimbir sau organizând un concurs de hula-hoop, scrie Bloomberg

SSE Energy Services, o unitate a Ovo Group, a postat un ghid online pentru încălzire fără a porni căldura. Aceasta în contextul în care gospodăriile din Marea Britanie se confruntă cu o creștere a facturilor la energie de 24 de miliarde de dolari, ca urmare a creșterii costului gazului.

Compania a eliminat acum ghidul, spunând că a fost „nechibzuit și inutil”.

„Suntem jenați și ne cerem scuze sincer”, a transmis compania prin e-mail, în timp ce parlamentari, inclusiv Darren Jones, președintele comitetului de afaceri, energie și strategie industrială, s-au alăturat criticilor la adresa celui de-al doilea cel mai mare furnizor al Marii Britanii.

Sugestiile adresate clienților au inclus îmbrăcarea unui pulover și șosete din lână merinos, curățarea casei sau consumul de alimente precum cartofi sau linte care stimulează digestia pentru a încălzi corpul. O fotografie a arătat un cuplu în vârstă dansând în bucătărie.

Alte recomandări au inclus modalități de utilizare a căldurii mai eficient, cum ar fi instalarea mai multor izolații, închiderea ușilor în încăperile care nu sunt des ocupate sau utilizarea unui termostat inteligent pentru a regla mai bine consumul de energie.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)