Update articol:

Un guvernator din China îndeamnă la mai multe importuri de cărbune pentru a rezolva lipsa de energie electrică

pixabay.com pixabay.com
  • China ar trebui să depună eforturi pentru a importa mai mult cărbune din Rusia, Indonezia și Mongolia pentru a rezolva lipsurile de aprovizionare care  afectează mari secțiuni ale industriei, a declarat Han Jun, guvernatorul Jilin, una dintre cele mai afectate regiuni.

  • Jilin este una dintre cele peste 10 provincii care au fost forțate să raţionalizeze energia pentru a face față constrângerilor de aprovizionare.

 

China ar trebui să depună eforturi pentru a importa mai mult cărbune din Rusia, Indonezia și Mongolia, pentru a rezolva lipsurile de aprovizionare care acum afectează secțiuni mari ale industriei, a declarat Han Jun, guvernatorul provinciei Jilin, una dintre cele mai afectate regiuni, potrivit CNBC.

Vorbind luni firmelor locale de energie electrică, Han a spus că trebuie să fie create „mai multe canale” pentru a garanta aprovizionarea cu cărbune, potrivit contului oficial de socializare WeChat al provinciei. El a spus că provincia va trimite, de asemenea, echipe speciale pentru a asigura contracte de aprovizionare în regiunea vecină a Mongoliei Interioare.

Jilin este una dintre cele peste 10 provincii care au fost forțate să raţionalizeze energia electrică pentru a face față constrângerilor de aprovizionare. De asemenea, companiile de producţie a energiei se confruntă cu creșterea prețurilor la cărbune, dar nu sunt în măsură să le transmită consumatorilor.

Han a cerut companiilor să își îndeplinească „responsabilitățile sociale” și „să depășească dificultățile” cauzate de creșterea prețului cărbunelui.

 

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)