Update articol:

Un miliardar indian spune că autoritățile de reglementare din țară trebuie să „intervină și să interzică bitcoinul”

Sursa foto: pixabay.com/illustrations/bitcoin-coins-virtual-currency-4207418

Investitorul miliardar indian Rakesh Jhunjhunwala a declarat că autoritățile de reglementare din țară ar trebui să interzică criptomonedele precum bitcoin.

Investitorul, denumit uneori și Warren Buffett al Indiei, a spus că „nu va cumpăra niciodată bitcoin”.

„Cred că este speculație la cel mai înalt nivel. Nu vreau să mă alătur fiecărei petreceri din oraș. Cred că mahmureala este mult mai rea ”, a declarat el pentru CNBC.

Bitcoin a avut o evoluție spectaculoasă în 2021 și a crescut cu peste 90%, potrivit datelor Coin Metrics. Aceste câștiguri puternice au fost atribuite în parte adoptării crescute a bitcoinului de către marii investitori și companii, inclusiv Tesla al lui  Elon Musk și Bank of New York Mellon.

Autoritățile de reglementare din India nu au luat încă o decizie cu privire la bitcoin și alte criptomonede, dar există speculații pe scară largă că guvernul intenționează să interzică toate monedele virtuale private și să lanseze propria sa monedă digitală oficială.

„Cred că autoritățile de reglementare ar trebui să intervină și să interzică bitcoinul”, a spus investitorul care este în prezent partener la firma de administrare a activelor Rare Enterprises. „Și ar trebui să se concentreze asupra rupiei digitale”.

Miliardarul a prezis că India va avea o creștere puternică în anul următor, pe măsură ce țara va reveni de la pandemie. “Cred că India se află în ultima fază a Covid-19”, a spus el, adăugând că țara va crește probabil între 10% și 11% anul viitor.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014