Partidul Social Democrat a postat un nou mesaj pe Facebook:
“DACĂ NU EXISTĂ CAUZE NATURALE, ATUNCI CREȘTEREA EURO NU POATE FI DECÂT ARTIFICIALĂ. Dacă investițiile străine au crescut și au adus mai mulți euro în țară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulți euro în România, dacă au plecat mai puțini români din țară și au scos mai puțini euro, dacă importurile nu au crescut și nu a fost nevoie de mai multă valută…dacă în jurul României euro scade…atunci creșterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?”

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, creierul din spatele programului de guvernare al PSD ,a spus aseară la Antena3 că BNR este responsabilă de fluctuația cursului și e datoria ei să apere acest produs, conform legii.
Întrebat dacă această creştere a cursului poate fi o formă de presiune a BNR şi a băncilor din cauza OUG 114, Darius Vâlcov a spus: „Dar 30 de ani românii nu au fost nervoşi şi stresați când luau împrumuturi cu 7% şi 10% dobândă și la depozite aveau 1%, când în alte ţări vecine diferenţa era de 1-2 sau 1-4? Românii nu au fost nervoși pe lăcomia acestor bănci care 30 de ani au dus-o bine în România. Trebuie tăiată macaroana firmelor care se lăcomesc mai mult decât trebuie. Acest proces nu s-a terminat. Nu dăm înapoi. Ordonanța nu va fi abrogată sau modificată (…) Asta cerem BNR. Nu sunt suficient de patrioți. Interesul românilor trebuie să fie pe primul loc, nu interesul BNR (…) Ar trebui să nu se mai gândească la alegerile Consiliului de Administraţie al BNR din acest an. Expiră mandatul tuturor membrilor CA al BNR. AR trebui să se uite în jur, să vadă ce fac băncile centrale ale Ungariei, Poloniei, Cehiei. De exemplu, Banca Naţională a Poloniei şi Ungariei nu au modificat, sub nici o formă, de patru ani de zile, politica monetară. Datorită acestui lucru, vedem o apreciere a monedelor lor faţă de euro, în ianuarie. Trendul este total invers în Europa, faţă de ce se întâmplă în România. Deci există o presiune a cuiva, pe acest curs, artificial. O presiune care, din păcate, sperie pe români şi pe bună dreptate. Dar, în ciuda acestor presiuni, noi nu dăm înapoi de la taxa pe lăcomie. Pe 25 aprilie, ar trebui ca băncile să o plătească prima dată. Şi dacă se încăpăţânează băncile în promisiunile care le-au fost făcute – şi auzim că le-au fost făcute că această OUG va pica în Parlament – greşesc enorm”.
Darius Vâlcov la Antena 3: „Interesul românilor trebuie să fie pe primul loc, nu interesul BNR”