Update articol:

Un nou termen limită pentru plata obligațiunilor China Evergrande

Deținătorii de obligațiuni offshore ale dezvoltatorului China Evergrande Group (3333.HK) asteaptă astăzi știri cu privire la plata a mai mult de 148 de milioane de dolari pentru cupoanele de obligațiuni, după ce compania a ratat deja două termene limită pentru cupoane luna trecută, potrivit Reuters.

Posibilităţile ca China Evergrande să efectueze plăţile pentru obligaţiunile sale din aprilie 2022, aprilie 2023 și aprilie 2024, scadente pe 11 octombrie, sunt slabe, deoarece se acordă prioritate creditorilor onshore și compania rămâne tăcută cu privire la obligațiile sale în dolari.

Acest lucru i-a lăsat pe investitorii offshore îngrijorați de riscul unor pierderi mari la sfârșitul perioadelor de grație de 30 de zile, pe măsură ce dezvoltatorul se luptă cu datorii de peste 300 de miliarde de dolari.

Problemele Evergrande au generat valuri de șoc pe piețele globale și firma a ratat deja plățile pentru obligațiunile în dolari, în valoare totală de 131 milioane dolari, care urmau să aibă loc pe 23 și 29 septembrie.

Consilierii deținătorilor de obligațiuni offshore au declarat vineri că doresc mai multe informații și transparență de la dezvoltatorul imobiliar.

Deținătorii de obligațiuni offshore solicită, de asemenea, mai multe informații despre planul Evergrande de a vinde unele companii și despre modul în care ar fi utilizate încasările, au spus consilierii.

Tranzacționarea acțiunilor Evergrande, precum și a unității sale Evergrande Property Services Group (6666.HK), a fost oprită din 4 octombrie, în așteptarea unui anunț major asupra unei posibile tranzacții.

După Evergrande, un alt dezvoltator chinez ratează plata obligațiunilor; temeri de contagiune

 

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021