Update articol:

Un oficial OMS pentru Covid-19 anticipează un al treilea val al pandemiei în Europa, la începutul lui 2021, dacă nu vor fi luate măsuri adecvate

oms covid

David Nabarro, un oficial special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Covid-19, previzionează un al treilea val de pandemie în Europa la începutul anului 2021, dacă guvernele vor repeta greşelile care au dus la un eşec în ceea ce priveşte al doilea val de îmbolnăviri, transmite Reuters.

”Nu au construit infrastructura necesară în timpul lunilor de vară, după ce au avut sub control primul val. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a spus Nabarro într-un interviu acordat ziarelor elvețiene. Nabarro este un britanic care în 2017 a candidat fără succes pentru a deveni director general al OMS.

În Europa a avut loc pentru scurt timp o scădere a numărului de infecţii cu noul coronavirus, care acum sunt din nou în creştere: în Germania şi Franţa, numărul de cazuri a crescut sîmbătă cu un total de 33.000, Elveţia şi Austria au mii de cazuri zilnic, în timp ce Turcia a raportat un  număr record de 5.532 de cazuri.

Nabarro a evidenţiat Elveţia, care a permis schiatul, dar cu purtarea măştii în gondole, în timp ce Austria a închis staţiunile. Nabarro a spus că Elveţia ar putea ajunge la ”un număr foarte ridicat de îmbolnăviri şi decese”.

”După scăderea ratelor de infectare vom putea să fim cât de liberi dorim să fim. Dar acum, ar trebui să fie deschise staţiunile de schi? În ce condiţii?”, a declarat Nabarro publicaţiei Solothurner Zeitung.

Nabarro a lăudat răspunsul unor țări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, unde infecțiile sunt acum relativ scăzute: „Oamenii sunt pe deplin angajați, au un comportament care fac dificilă transmiterea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini și suprafețe. Acestea protejează cele mai vulnerabile grupuri”.

Nabarro a mai spus că Asia nu a relaxat restricțiile prematur. “Trebuie aşteptat până când numărul cazurilor este scăzut şi rămâne scăzut. Reacţia Europei a fost incompletă”, a arătat acesta.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)