Update articol:

OMS afirmă că pandemia este departe de a se încheia, în ciuda unor rate ridicate de vaccinare în unele țări

Tedros Adhanom Ghebreyesus Tedros Adhanom Ghebreyesus

Pandemia globală nu s-a încheiat încă, în ciuda ratelor ridicate de vaccinare Covid în unele țări, a avertizat șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

“Există o deconectare uriașă în cazul în care, în unele țări cu cele mai ridicate rate de vaccinare, pare să existe o mentalitate că pandemia s-a încheiat, în timp ce altele se confruntă cu valuri uriașe de infecții”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Pandemia este departe de a se termina”, a avertizat el.

 

Pandemia globală nu s-a încheiat încă, în ciuda ratelor ridicate de vaccinare Covid în unele țări, a avertizat luni șeful Organizației Mondiale a Sănătății, la câteva zile după ce CDC le-a spus americanilor complet vaccinați că pot merge fără măști în majoritatea locurilor.

“Există o deconectare uriașă în condiţiile în care în unele țări cu cele mai ridicate rate de vaccinare pare să existe o mentalitate că pandemia s-a încheiat, în timp ce altele se confruntă cu valuri uriașe de infecții”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferințe de la sediul agenției de la Geneva.

“Pandemia este departe de a se termina”, a avertizat el. „Nu va trece niciunde până nu va trece peste tot.”

Comentariile lui Tedros au venit la patru zile după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și-au actualizat ghidul de sănătate publică pentru a spune că persoanele complet vaccinate nu mai trebuie să poarte o mască de față sau să rămână la 6 metri distanță de ceilalți în majoritatea mediilor, fie în aer liber, fie în interior. Este pentru prima dată când guvernul federal încurajează oamenii să nu mai poarte măști de când agenția a solicitat pentru prima dată utilizarea măştii cu mai mult de un an în urmă.

Unii medici au spus că noile linii directoare înseamnă că „persoanele vaccinate pot reveni la normal”.

În Statele Unite, noile cazuri de Covid sunt în declin pe măsură ce mai mulți americani se vaccinează. De duminică, națiunea raportează aproximativ 33.200 de infecții zilnice noi, pe baza unei medii de șapte zile a datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins, în scădere cu 19% față de o săptămână mai devreme. Aproximativ 123 de milioane de americani sunt complet vaccinați, conform datelor compilate de CDC.

Alte țări se confruntă cu focare majore. India, de exemplu, raportează o medie de șapte zile de aproximativ 328.900 de cazuri pe zi începând de duminică, potrivit datelor lui Hopkins. Aceasta a scăzut cu 15% față de acum o săptămână, dar rămâne un număr enorm de cazuri. De asemenea, țara a atins un nou record de decese, raportând o medie de șapte zile de 4.039 decese, potrivit datelor Hopkins.

Tedros a declarat că agenția a răspuns la creșterea din India și alte puncte fierbinți din întreaga lume. El a spus că OMS are nevoie de finanțare imediată pentru a-și susține sprijinul tehnic și operațional pentru toate țările, în special pentru cele mai afectate de pandemie. „Planul actual de răspuns este insuficient finanțat și marea majoritate a acestuia este protejată de donatori pentru anumite țări sau activități”, a spus el.

El a cerut, de asemenea, producătorilor de vaccin Covid, inclusiv Pfizer și Moderna, să facă mai multe vaccinuri care să fie furnizate țărilor mai sărace.

„Avem nevoie de doze chiar acum și cerem să le livreze  cât mai curând posibil”, a spus el.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie