Update articol:

Un profesor francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat în apropiere de Paris

macron

Patru persoane, între care un minor, au fost reţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă după decapitarea unui profesor de istorie lângă un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine, în suburbiile vestice ale Parisului, a anunţat o sursă judiciară, relatează AFP.

Déclaration après l’attaque terroriste de Conflans-Sainte-Honorine.

Déclaration après l’attaque terroriste de Conflans-Sainte-Honorine.

Publicată de Emmanuel Macron pe Vineri, 16 octombrie 2020

 

Preşedintele francez Emmanuel Macron urma s-a deplasat la Conflans-Sainte-Honorine, la nord-vest de Paris. Acesta a spus: “Un cetăţean de-al nostru a fost asasinat, a fost victima unui atentat terorist, islamist. A fost ucis pentru că a predat despre libertatea de exprimare. Nu vor câştiga … Vom acţiona”.

Persoanele reţinute provin din cercul familial al agresorului, care a fost ucis de poliţişti, potrivit sursei citate de Agerpres.

Atacatorul  a strigat ”Allah Akbar” înainte de a fi ucis de poliţie, a declarat sursă apropiată anchetei, relatează AFP.

Un profesor francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat vineri în apropiere de Paris, iar atacatorul său a fost împuşcat mortal de poliţie, notează AFP.

Potrivit unei surse din poliţie, victima era un profesor de istorie în Conflans Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed la o oră de curs. Profesorul a fost ucis nu departe de colegiul în care lucra, a precizat aceeaşi sursă.

Parchetul naţional antiterorist a anunţat că s-a autosesizat şi a preluat ancheta deschisă pentru “asasinat în legătură cu o acţiune teroristă” şi “asociere infracţională teroristă criminală”.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022