Update articol:

Un proiect de declaraţie a summitului G7 pledează pentru întărirea sistemelor de sănătate şi reforma OMS

oms covid

Grupul celor şapte cele mai industrializate state (G7) îşi propune să-şi unească forţele pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 şi pentru a consolida sistemele de sănătate din întreaga lume, pentru a contracara viitoare epidemii, conform unui proiect de declaraţie pregătit pentru summitul G7 din weekend din Marea Britanie, citat joi de dpa, potrivit Agerpres.

G7 se va angaja să “întărească apărarea colectivă pentru a preveni, detecta şi răspunde mai bine la viitoare pandemii, printr-o acţiune multilaterală eficientă şi un sistem global de sănătate consolidat”, se arată în document.

“Ne angajăm să deschidem calea către construirea unui sistem de sănătate global rezistent, integrat şi incluziv, pregătit şi echipat pentru a preveni cauzele şi escaladarea bolilor şi pentru a detecta ameninţările emergente la adresa sănătăţii”, potrivit proiectului de declaraţie, care menţionează că în centrul acestor planuri urmează să se afle o Organizaţie Mondială a Sănătăţii (OMS) “reformată”.

“Vom investi în sistemele noastre de sănătate umană, animală şi a mediului, precum şi în pregătirea internă, pentru a susţine populaţii reziliente. Vom sprijini ţările vulnerabile să facă acelaşi lucru şi încurajăm şi pe alţii să ni se alăture”, se adaugă în text.

Proiectul de declaraţie mai consemnează acordul liderilor G7 de a “dezvolta pe mai departe mecanisme globale de finanţare a sănătăţii pe termen mediu şi lung, pentru a asigura fonduri dintr-o gamă largă de surse, inclusiv publice, private, instituţii filantropice şi instituţii financiare internaţionale, în scopul de a facilita redresarea şi de a edifica sisteme de sănătate mai rezistente, incluzive şi durabile”.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie