Update articol:
Business Insider:

Un tânăr american a vândut papuci cu declarațiile contradictorii ale lui Trump de pe Twitter

Sursa: https://www.presidentflipflops.com

Sam Morrison, un artist de 27 de ani din Los Angeles, a creat papuci flip-flop pe baza tweet-urilor contradictorii ale președintelui Donald Trump, pe care i-a vândut prin site-ul său PresidentFlipFlops.com, în 2017, potrivit Business Insider.

Morrison a vândut toate cele 1000 de perechi de papuci create în mai puțin de o lună.

Acesta a declarat pentru Business Insider:”Parcurgeți cele 40.000 de tweet-uri ale lui Donald Trump și veți găsi cu siguranță unele opinii contradictorii. Am vrut să evidențiez această ipocrizie”.

Tânărul a creat trei modele de papuci și le-a vândut pentru 30 de dolari perechea.

  • Ediția Siria – în 2013, Trump l-a îndemnat pe președintele Barack Obama să nu atace Siria. În aprilie 2017, Trump a atacat Siria

    Sursa: https://www.presidentflipflops.com
  • Ediția Colegiul Electoral – în noiembrie 2012, Trump a scris că Colegiul Electoral „este un dezastru pentru o democrație”. Aproape exact patru ani mai târziu, la doar câteva zile după ce a câștigat alegerile prezidențiale din 2016, Trump a numit Colegiul Electoral „genial” (vezi mai sus)
  • Ediția Surse – în 2012, Trump a scris că certificatul de naștere al lui Obama a fost o fraudă, conform unei „surse extrem de credibilă”. Patru ani mai târziu, Trump a cerut oamenilor să nu creadă pe cineva care citează surse anonime.
Sursa: https://www.presidentflipflops.com

Morrison era angajat în industria de publicitate în acel moment, dar a lucrat la producerea papucilor – și-a adunat materialele și a tipărit și ambalat manual fiecare pereche de papuci. 

În ciuda bugetului de marketing de 0 dolari, papucii au devenit virali pe internet, obținând expunere de la principalele canale de știri precum MSNBC, HuffPost, Fortune și BBC, dar și pe Twitter și Reddit.