Update articol:

Ungaria a lansat cu succes pe piaţa japoneză obligaţiuni în yeni, în valoare de 500 milioane euro; o treime sunt obligaţiuni verzi

Mihály Varga - foto Facebook Mihály Varga - foto Facebook

Ungaria a lansat cu succes pe piaţa japoneză obligaţiuni în yeni, în valoare de 500 milioane euro – a anunţat vineri ministrul de finanţe al Ungariei, Mihály Varga.

Potrivit comunicatului remis agenţiei ungare de presă MTI, o treime din titluri sunt obligaţiuni verzi, astfel Ungaria fiind primul emitent suveran din străinătate care a intrat cu succes pe piaţa obligaţiunilor verzi în yen din Japonia.

Centrul de Administrare a Datoriei de Stat a lansat pe piaţa asiatică aşa-numite obligaţiuni Samurai, denominate în yeni japonezi, prin emiterea de obligaţiuni obişnuite cu scadenţă de 3 şi 5 ani, respectiv obligaţiuni verzi cu scadenţă de 7 şi 10 ani – a spus Mihály Varga, citat de MTI.

Ministrul a declarat: “Perioada de rambursare a obligaţiunilor verzi este considerată lungă pe piaţa japoneză, prin urmare popularitatea lor dovedeşte că economia Ungariei şi eforturile ţării privind protecţia climatică beneficiază şi de încrederea investitorilor din Asia”.

Potrivit ministrului ungar, 80% din cumpărătorii titlurilor sunt investitori
japonezi, iar 20% provin din alte ţări.

Emiterea obligaţiunilor corespunde strategiei Ungariei de administrarea a datoriilor,
deoarece aceste tranzacţii permit prelungirea perioadei de rambursare medii a datoriei publice, în acelaşi timp se extinde baza investitorilor. Statul ungar a fost prezent pe piaţa japoneză ultima dată în anul 2018.

În prealabil, pe 2 iunie, Ungaria a emis cu succes obligaţiuni verzi în valoare de 1,5 miliarde euro, interesul investitorilor fiind de cinci ori mai mare.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022